Nemec prv sledoval hromadnú bitku a potom si pripísal osobné maximum, návrat Tatara

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec prv sledoval hromadnú bitku a potom si pripísal osobné maximum, návrat Tatara

Šimon Nemec si vylepšil svoje osobné maximum zo 16. marca.
Šimon Nemec si vylepšil svoje osobné maximum zo 16. marca.Profimedia
Traja slovenskí hokejisti sa predstavili v piatich nočných zápasoch NHL. Nebodoval žiaden z nich, z výhry sa tešil len Erik Černák (26). Tomáša Tatara (33) na druhej strane mohol povzbudiť návrat do zostavy Kraken, zatiaľ čo Šimon Nemec (20) si pripísal kariérne maximum z hľadiska odohraných minút.

NY Rangers - New Jersey 4:3

Už druhá sekunda duelu priniesla hromadnú bitku štvrtých formácií, po ktorej sa mohol začať hrať hokej. Tímy strieľali góly po "vlnách". Rangers viedli 2:0 po prvej tretine, len aby Devils skóre v druhej otočili. Nakoniec sa však tešili domáci opäť po dvoch zásahoch v tretej časti hry.

Šimon Nemec si v profilige vytvoril nové maximum, keď odohral 26:23 minút (predošlý rekord bol 25:28), zapísal si jeden plusový bod a hit. Neuveriteľnú porciu takmer 33 minút (32:49) si "nabral" iný mladý bek Devils - Luke Hughes.

Podľa špecializovaného portálu MoneyPuck.com zároveň klesli šance New Jersey na play-off takmer na nulu (0,4 %). Môže za to šesťbodová strata na ôsmy Washington. Klub z Newarku má pred sebou ešte šesť meraní síl, Capitals osem.

Toronto - Tampa Bay 1:4

Ak sa pozrieme na vzorku posledných 10 zápasov vo Východnej konferencii, Tampa Bay je najúspešnejším tímom (17 z 20 možných bodov). Lightning zdolali aj tabuľkového suseda z Toronta, na ktorého strácajú po noci už "len" štyri body. Výrazne sa na tom podieľali Nikita Kučerov (tri asistencie), Brandon Hagel (dve asistencie) aj Andrej Vasilevskij (28 zákrokov, úspešnosť 96,6 %).

Opomenúť nemôžeme ani obrancu Erika Černáka s jeho ice-timeom 23:42 minúty (viac mal v zápase len Victor Hedman). Rodák z Košíc si zapísal do štatistík plusový bod, štyri hity a dva bloky.

Los Angeles - Seattle 5:2

Tomáš Tatar sa vrátil do zostavy Seattlu po štyroch dueloch, keď bol iba zdravým náhradníkom na tribúne. Krídelník spod Tatier odohral 10:37 minúty, čo bolo najmenej zo strany hostí, zaknihoval dve mínusky, strelu na bránku a zisk puku.

O triumf favorita a ašpiranta na postup do play-off sa postaral hetrikom Trevor Moore, tri asistencie mal na konte Pascal Dubois. Kings zvíťazili po troch stretnutiach.

Ďalšie výsledky:

Dallas - Edmonton 5:0

Arizona - Vancouver 1:2