Slafkovský sa podieľal na výhre, Pospíšil s jubileom, Fehérváryho tretia trefa sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský sa podieľal na výhre, Pospíšil s jubileom, Fehérváryho tretia trefa sezóny

Slafkovský (prvý sprava) v obkľúčení spoluhráčov po zlomovom góle.
Slafkovský (prvý sprava) v obkľúčení spoluhráčov po zlomovom góle.Profimedia
Počas ôsmich zápasov v noci na stredu v zámorskej NHL dali o sebe vedieť aj štyria Slováci. Z krajanov sa z víťazstva tešil iba Juraj Slafkovský (20).

Buffalo - Washington 6:2

Martin Fehérváry strelil tretí gól sezóne, ktorým otváral skóre súboja proti Buffalu, avšak Washingtonu to na výhru nestačilo. Okrem toho si slovenský obranca pripísal na konto tri hity, dva bloky a zisk puku počas 20:36 minúty na ľade. 

Šance hostí na play-off klesli podľa špecializovaného portálu MoneyPuck.com na 55,4 %. O siedmu a ôsmu pozíciu vo Východnej konferencii sa realisticky bije päť tímov.

Montreal - Florida 5:3

Prekvapenie sa zrodilo v Montreale, kde domáci, ktorí už od februára nemajú reálnu šancu na vyraďovaciu časť, porazili ašpiranta na Stanley Cup.

Primárnou asistenciou na víťaznú trefu k tomu prispel aj Juraj Slafkovský (42. bod v sezóne, 15+27), ktorý sa počas duelu ocitol na trestnej lavici hneď trikrát - v dvoch prípadoch za hrubosť po vzájomnom vylúčení, tretí raz 38 sekúnd pred koncom za zdržiavanie hry. Rodák z Košíc odohral takmer 19 minút (18:46), päťkrát vystrelil a rozdal tri bodyčeky. 

Pre Canadiens išlo o štvrtú výhru z ostatných piatich meraní síl, zatiaľ čo Florida prehrala ôsmy raz z posledných 10 zápasov.

New Jersey - Pittsburgh 3:6

Devils viedli nad Penguins ešte na začiatku 47. minúty 3:1, len aby následne prišla kanonáda hostí. Tí za 10 minút a 19 sekúnd strelili päť gólov a udržali sa v hre play-off, zatiaľ čo šance New Jersey klesli na 2,1 %.

Šimon Nemec (18:15 minúty) ukončil stretnutie s dvomi mínusovými bodmi, tromi blokmi a dvomi stratami puku. Pittsburgh potiahli najväčšie hviezdy a zároveň dvojgóloví strelci - Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.

Calgary - Anaheim 3:5

Calgary nepomohli k bodom ani dve prihrávky Martina Pospíšila (15:16 minúty), ktorý už tradične viedol v súboji v počte hitov (7), raz získal puk a preveril aj gólmana hostí. Pre nováčika v NHL znamenala druhá asistencia zároveň dosiahnutie jubilejného 20. bodu (8+12) v 55 dueloch. Išlo taktiež vôbec o Pospíšilov prvý dvojbodový zápis v profilige. 

Vo finále to však bolo málo platné, keďže v bitke tímov zo západu, ktoré sa do play-off už nedostanú, mal Anaheim lepší vstup do záverečnej dvadsaťminútovky.

Ďalšie výsledky:

NY Islanders - Chicago 2:1

Minnesota - Ottawa 3:2

Nashville - Boston 0:3

Vegas - Vancouver 6:3