Černák pri návrate do zostavy jediným plusovým hráčom Tampy, Tatar opäť nehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák pri návrate do zostavy jediným plusovým hráčom Tampy, Tatar opäť nehral

Černák sa znovu aktívne zapojil do diania.
Černák sa znovu aktívne zapojil do diania.Profimedia
Dvaja Slováci sa v posledných predstaveniach svojich tímov na ľade nepredstavili, konal sa však návrat iba jedného z nich. Bol ním Erik Černák (26), z natiahnutia bodovej šnúry Tampy sa ale radovať nemohol. Tomáš Tatar (33) sa v drese Seattlu opäť neobjavil.

Tampa - Detroit 2:4

V Amalie Arene sa na zápasovú súpisku Lightning po vynechaní jedného duelu vrátil Erik Černák. Domáce mužstvo vstupovalo do súboja s Red Wings v pomerne slušnej fazóne - bodovalo v ostatných deviatich stretnutiach, z toho až osemkrát vyhralo.

Počas merania síl s Detroitom to dlho vyzeralo, že hostitelia by túto sériu mohli zaokrúhliť na číslo desať, no nestalo sa. V 58. minúte ich od toho vzdialil gól hosťujúceho Perrona. To, že Tampa tentoraz nezíska ani bod, spečatil 63 sekúnd pred koncom Raymond zásahom do prázdnej bránky.

Černák si po krátkej pauze odkrútil 18:15 min, kanadské štatistiky si nevylepšil a bol jediným domácim hráčom, ktorý ukončil zápas s plusovým bodom. Jeho tím tak vo Východnej konferencii ostáva na šiestom mieste so šesťbodovým náskokom na Philadelphiu, ktorá prehrala piaty raz za sebou. Red Wings sa víťazstvom bodovo dotiahli na ôsmy Washington, ten však má dva duely k dobru.

San Jose - Seattle 2:4

Po novembrovom osemgólovom vzájomnom strete s triumfom Seattlu 7:0 a januárovom víťazstve San Jose 2:0 priniesla tretia konfrontácia oboch celkov šesť presných zásahov s triumfom hostí. V ich zostave sa už štvrtýkrát v rade neobjavil Tomáš Tatar.

Beznádejne posledný tím celej súťaže inkasoval v prvej tretine od mužstva Kraken tri zásahy, úvodná časť sa skončila pomerom 1:3. O ďalší gólový moment a zdramatizovanie súboja sa v prostrednej časti postaral domáci Kostin. Na nasledujúci zápis na listinu strelcov sa čakalo až do poslednej minúty.

Osem sekúnd pred posledným klaksónom upravil konečnú podobu rezultátu gólom do nestráženej bránky McCann. Nádej Sharks na play-off už dávno zhasla, postup do vyraďovacej časti je pre Seattle už len vo veľmi mizivej teoretickej rovine.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Colorado 4:1

NY Rangers - Pittsburgh 2:5

Philadelphia - NY Islanders 3:4 pp

Toronto - Florida 6:4

St. Louis - Edmonton 3:2 pp

Winnipeg - Los Angeles 4:3