Po zranení naplno zažiaril. Tréner Canucks žasne nad hokejovou inteligenciou strelca Joshuu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po zranení naplno zažiaril. Tréner Canucks žasne nad hokejovou inteligenciou strelca Joshuu

Vancouver sa mohol spoľahnúť na svojho navrátilca.
Vancouver sa mohol spoľahnúť na svojho navrátilca.TASR
Dakota Joshua (27) sa dvoma gólmi výrazne podieľal na víťazstve Vancouveru nad Anaheimom v nedeľňajšom súboji zámorskej NHL. Americký hokejista odohral iba druhý duel, odkedy sa vrátil do zostavy po 18-zápasovej absencii pre zranenie ruky.

Joshua si odniesol zlomeninu malíčka z pästného súboja s MacKenziem Entwistlem vo februárovom stretnutí proti Chicagu. Jeho prvé presné zásahy po zranení do siete Ducks vyšvihli Canucks na hranicu 100 bodov. Zaujal najmä jeho prvý gól v presilovej hre, keď sa presadil efektným spôsobom s hokejkou medzi nohami.

"Keď som sem prišiel, tak bol jedným z tých, ktorí nazerali zvonka a veľmi som tomu nerozumel. Cítil som, že nám taký typ hráča môže prospieť. Videl som, že sa neustále zlepšuje. Dokáže sa udržať na puku, vyhráva tlačenice pred bránkou a je užitočný v oslabení. Predovšetkým má veľkú hokejovú inteligenciu, ktorá sa v poslednom roku výrazne rozvinula," citovala hlavného trénera Ricka Toccheta slovenská verzia oficiálnej stránky NHL.

"Bolo to moje prvé dlhodobejšie zranenie. Najskôr to bolo ťažké, snažil som sa ponáhľať a vrátiť sa skôr, ale potom som si uvedomil, že to bude aj tak nanič. Poučil som sa z toho," povedal Joshua, ktorý sa na stabilného člena v profilige vypracoval až pod vedením Toccheta.

Počas prípravného kempu mal však dostať napomenutie za nedostatočnú kondíciu a kouč Canucks ho v novembri vynechal zo zostavy ako zdravého náhradníka. To ho motivovalo a v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 28 bodov (15+13) v 55 dueloch. "Za necelý rok urobil taký pokrok, akoby sa z 20-ročného hráča stal 25-ročný," vyjadril sa kouč.

Duel si zapamätá aj Olen Zellweger, ktorý v drese Anaheimu zaznamenal svoj premiérový presný zásah v súťaži. "Streliť prvý gól v NHL je snom každého hráča. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo," uviedol 20-ročný obranca, ktorý z uhla našiel medzeru medzi žŕdkou a ramenom brankára Artursa Šilovsa. "Dostal som trochu priestor, možno sa ich obrana zle dorozumela. Videl som malé miesto a padlo to tam," okomentoval.