Nesústredí sa iba na seba, je výnimočný. Slafkovský zožal chválu za hru telom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nesústredí sa iba na seba, je výnimočný. Slafkovský zožal chválu za hru telom

Slafkovský sa v noci pred floridskou bránkou pochytil s obrancom Ekbladom.
Slafkovský sa v noci pred floridskou bránkou pochytil s obrancom Ekbladom.Profimedia
Zo štvorice Slovákov v nočných zápasoch NHL sa z víťazstva tešil iba Juraj Slafkovský (20) so svojím Montrealom, keď prispel asistenciou k triumfu nad Floridou (5:3). Výkony najproduktívnejšieho Slováka v prebiehajúcom ročníku pochválil aj tréner Martin St. Louis.

Montreal - Florida 5:3

Krídelník elitného útoku Canadiens si pripísal prihrávku pri víťaznom góle Colea Caufielda, keď sa v strednom pásme radšej nechal tvrdo odstaviť protihráčom, len aby odovzdal puk ďalej. Aj vďaka tomu sa druhýkrát za sebou stal treťou hviezdou zápasu.

"Podľa mňa sme odohrali skvelý duel. Boli sme dostatočne tvrdí a máme z toho príjemný pocit," citovala Slafkovského slovenská verzia oficiálnej stránky NHL.

Pochvalu si vyslúžil 20-ročný Slovák aj od autora rozhodujúceho presného zásahu Caufielda: "V každom zápase sa zlepšuje a učí sa nové veci. V tejto lige sa človek musí neustále zlepšovať počas celého pôsobenia a on na to práve prichádza. Je skvelé s ním nastupovať."

Slafkovský bodoval v desiatom zápase z uplynulých jedenástich a osem duelov pred koncom základnej časti má na konte 42 bodov (15+27).

"Najviac sa mi na ňom páči, že sa nesústredí na seba. V tomto veku je to výnimočné. Spoluhráči sú preňho nesmierne dôležití a chce vyhrávať," povedal St. Louis, kouč Montrealu. Slovenský útočník na ľade využíva svoju veľkú postavu, čo predviedol aj v stretnutí s Floridou (5:3), keď rozdal tri bodyčeky a odpykal si až tri dvojminútové tresty.

"V Európe sa nedá hrať až tak tvrdo, pretože sa častejšie vylučuje. Ostatní hráči, ktorí majú podobný štýl hry sa mi v tomto smere snažia poradiť," vysvetlil Slafkovský, ktorého herný progres vníma aj St. Louis:

"Podľa mňa sa mu páči cesta, ktorú musí prejsť, aby mal v NHL úspech. Tento rok zistil, ako na ľade používať svoje prednosti. Kedy hrať do tela, kedy podržať puk. Na ľade vôbec nepanikári. Uvedomil si, že jeho postava bude vždy dôležitou súčasťou jeho hry. V play-off je proti takýmto hráčom ťažké nastupovať," vysvetlil tréner Canadiens.