Černák zdolal Nemca, Kučerov pokoril stobodovú métu. Kane rozhodol pri návrate do Chicaga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Černák zdolal Nemca, Kučerov pokoril stobodovú métu. Kane rozhodol pri návrate do Chicaga
Aktualizované
Kučerov v dueli žiaril.
Kučerov v dueli žiaril.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom (26) vyhrali v zámorskej NHL na ľade New Jersey 4:1. Štyrmi bodmi (1+3) sa v drese hostí blysol Nikita Kučerov (30) a ako prvý hráč v prebiehajúcej sezóne pokoril 100-bodovú hranicu. Na konte má 102 bodov za 38 gólov a 64 asistencií v 59 stretnutiach. Černák za Tampu a ani jeho krajan Šimon Nemec (20) v drese New Jersey nebodovali.

New Jersey - Tampa Bay 1:4

Kučerov zaznamenal minimálne 100 bodov v jednom ročníku štvrtýkrát v kariére a v druhej sezóne za sebou. V minulej dosiahol 113 bodov (30+83) v 82 dueloch. Jeho maximum je 128 bodov (41+87) z ročníka 2018/2019. Proti New Jersey asistoval pri prvých troch zásahoch svojho tímu a skóre spečatil v závere gólom do prázdnej bránky.

Kanadské bodovanie vedie s náskokom šiestich bodov pred Nathanom MacKinnonom z Colorada. Métu 100 bodov dosiahol v nedeľu najrýchlejšie v histórii Lightning, prekonal svoje vlastné klubové maximum z ročníka 2018/2019, vtedy na to potreboval 62 duelov.

Brandon Hagel si v drese hostí pripísal gól a dve asistencie. Černák odohral za Tampu 18:48 min s jedným plusovým bodom, Nemec strávil na ľade 19:07 min a dostal jeden menší trest za hákovanie.

Pittsburgh - Philadelphia 7:6

Divokú prestrelku videli diváci v Pittsburghu, kde do záveru riadneho hracieho času nebolo jasné, kto bude víťazom. Nakoniec triumf vydolovali hokejisti Penguins, za ktorých hviezdil štyrmi bodmi (1+3) kapitán Sidney Crosby a tromi Bryan Rust (2+1). Rovnakú bilanciu (2+1) zaznamenali na druhej strane Tyson Foerster a Scott Laughton. Ani jeden z brankárov sa v úspešnosti zákrokov nedostal cez 79 %. 

Flyers si držia poslednú postupovú pozíciu na východe so 67 bodmi. Pittsburgh je jedenásty so 60 bodmi, ale na svojho rivala z Metropolitnej divízie má štyri duely k dobru.

Chicago - Detroit 2:3 pp

Patrick Kane sa prvý raz od svojho odchodu z Chicaga vrátil na miesto, kde vyhral trikrát Stanley Cup. Americký krídelník sa dočkal obrovského potlesku a vrúcneho privítania. Fanúšikovia ho vytlieskali aj po tom, čo štyri minúty pred koncom prv asistoval na vyrovnávajúci zásah Alexa DeBrincata a potom po jeho práci sám rozhodol v predĺžení.

Kaneov návrat do United Center sledoval okrem iného aj Marián Hossa, ktorý bol spoločne s 21 141 divákmi zhodne svedkom slávnostného vyradenia a vyvesenia dresu číslo sedem bývalého obrancu Blackhawks Chrisa Cheliosa pod strechu arény. 

Chicago je aj po nedeli posledným celkom NHL a bez reálnej šance na postup do play-off, zatiaľ čo Red Wings patrí vo Východnej konferencii šiesta pozícia s 10-bodovým náskokom na deviate New Jersey.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Carolina 3:2 sn

Columbus - NY Rangers 4:2

Winnipeg - Arizona 4:3 pp

Anaheim - Nashville 2:4