Chára sledoval naživo demoláciu Bostonu. Hetrik Hintza, Edmonton spasil nečakaný hrdina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chára sledoval naživo demoláciu Bostonu. Hetrik Hintza, Edmonton spasil nečakaný hrdina
Mountour dostáva gratulácie od spoluhráčov po strelení gólu.
Mountour dostáva gratulácie od spoluhráčov po strelení gólu.Profimedia
Hokejová NHL pokračovala v noci zo stredy na štvrtok štyrmi druhými zápasmi v prvom kole play-off. Tentokrát bez slovenského zástupcu, hoci Zdeno Chára (46) bol v hľadisku svedkom prehry svojho bývalého klubu.

Carolina Hurricanes - New York Islanders 4:3 pp

/ stav série 2:0 / 

Divízny šampión z Caroliny využil naplno výhodu domáceho prostredia a aj v druhom zápase porazil NY Islanders. Tentokrát po predĺžení, keď sa hrdinom stal Jesper Fast so zásahom v čase 65:03. Hostia prehrávali už 0:2, duel otočili na 3:2, ale vedenie si udržali len tri minúty.

Boston Bruins - Florida Panthers 3:6

/ stav série 1:1 / 

Demoláciu Bostonu v tretej tretine sledoval z hľadiska naživo aj Zdeno Chára. Florida zapla na vyššie obrátky, za stavu 2:2 strelila štyri góly v rade a vyrovnala stav série s víťazom základnej časti na 1:1. Dva góly si pripísal obranca Brandon Montour, po dve asistencie jeho spoluhráči Nick Cousins a Matthew Tkachuk. Aspoň jeden bod získalo 19 hráčov. 

V závere bolo v TD Garden poriadne horúco. Rozdalo sa hneď sedem desaťminútových trestov za nešportové správanie, z toho päť na strane Bruins.

Dallas Stars - Minnesota Wild 7:3

/ stav série 1:1 / 

Dallas vrátil Minnesote požičané z prvého stretnutia a deklasoval ju vysoko 7:3. Už na konci druhej tretiny viedli Stars pohodlne 6:3. Wild skosil hetrikom a asistenciou Roope Hintz, ktorému zdatne sekundoval so štyrmi prihrávkami Miro Heiskanen.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4:2

/ stav série 1:1 / 

Klim Kostin rozhodol skorým gólom na začiatku záverečnej časti hry o vyrovnaní série medzi Edmontonom a Los Angeles. Ruský útočník odohral v základnej časti 57 duelov, získal v nich 21 bodov. Teraz sa stal nečakaným hrdinom stretnutia vôbec svojou prvou presnou trefou v play-off NHL.

Connor McDavid vyšiel strelecky naprázdno (hoci raz asistoval), tri body zaznamenal jeho kolega Leon Draisaitl (1+2). Hostia prehrávali 0:2, do duelu sa vrátili, ale pri hre bez brankára sami inkasovali. Séria sa sťahuje na západné pobrežie USA za stavu 1:1 na zápasy.