Crosby nerozumie výmene Guentzela. Jedno z najťažších rozhodnutí, hovorí GM Dubas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Crosby nerozumie výmene Guentzela. Jedno z najťažších rozhodnutí, hovorí GM Dubas
Crosby a Guentzel tvorili nerozlučnú dvojicu.
Crosby a Guentzel tvorili nerozlučnú dvojicu.Profimedia
Najväčšou výmenou pred koncom prestupovej uzávierky v NHL sa rozhodne stal odchod amerického útočníka Jakea Guentzela (29) z Pittsburghu do Caroliny.

Spoločne s ním sa sťahuje aj mladý obranca Ty Smith. Penguins obdržali zaujímavý balík, v ktorom figurovali útočníci Michael Bunting, Ville Koivunen, Vasilij Poromarev, Cruz Lucius a podmienečné voľby v 1. a 5. kole tohtoročného draftu.

Ak sa Carolina nedostane do finále, voľba v 1. kole sa stane voľbou v 2. kole patriacej pôvodne Philadelphii. Voľbu v 5. kole získa Pittsburgh len v prípade, ak Carolina získa Stanleyho pohár. Jake Guentzel strávil celú kariéru v Pittsburghu. V tejto sezóne zaznamenal 22 gólov a 30 asistencií v 50 dueloch.

Tučniaci síce pred rokom priviedli hviezdneho obrancu Erika Karlssona a namiesto prestavby chceli bojovať o Stanley Cup, ale zdá sa, že to nebude stačiť ani na play-off. Navyše Guentzel sa nevedel dohodnúť na novej zmluve a odišiel. Súčasný kontrakt za priemerne šesť miliónov dolárov mu končí po aktuálnej sezóne.

Veľký záujem o hviezdneho hokejistu mali aj Vegas, NY Rangers, Vancouver či Florida. Pre Carolinu je to vytúžená posila. Útočník s čuchom na góly zaznamenal počas svojej kariéry už dve štyridsaťgólové sezóny. Generálny manažér Kyle Dubas priznal, že pustiť tohto hráča bolo jedným z najťažších rozhodnutí v jeho kariére.

Svoju nespokojnosť dal najavo kapitán Sidney Crosby, keďže prišiel o dlhoročného spoluhráča: "Neviem, čo je to za signál. Musíte sa spýtať vedenia," povedal. "Je to skvelý spoluhráč, kamarát. Myslím, že urobil všetko, čo mohol, keď tu bol. Bolo privilégium hrať s ním. Zostane mi niekoľko skvelých spomienok," nadviazal.

"Myslím si, že prestupová uzávierka je vždy ťažká, ale vzhľadom na okolnosti by som povedal, že táto je o trochu ťažšia," doplnil Crosby.