Ďalší Slovák predčasne nedohral, Slafkovský asistoval. Päť bodov útočníka Edmontonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší Slovák predčasne nedohral, Slafkovský asistoval. Päť bodov útočníka Edmontonu

Slafkovský v súboji s Kučerovom.
Slafkovský v súboji s Kučerovom.Profimedia
Kanadsko-americká NHL mala na programe v nedeľu večer a v noci na pondelok deväť stretnutí. V dvoch z nich sa predstavili štyria slovenskí hokejisti, no duel dohrali len traja.

Tampa Bay - Montreal 4:3

Duel proti Montrealu nedohral Erik Černák (ice-time 6:39 minúty, mínusový bod, jeden hit, zisk i strata puku), keď ho na začiatku druhej tretiny vyradil z hry tvrdým bodyčekom Josh Anderson. Kouč Tampy Bay Jon Cooper bezprostredne po zápase ďalšie informácie o závažnosti zranenia slovenského obrancu poskytnúť nevedel.

Lightning sa tešili z výhry po výsledku 4:3, keď dvojbodovými hráčmi boli Nikita Kučerov (gól a asistencia) a Victor Hedman (dve asistencie. Švédsky bek aj vzhľadom na zranenie partnera z defenzívnej dvojice strávil na ľade takmer polovicu súboja (29:52 minúty).

Juraj Slafkovský prehru Canadiens neodvrátil napriek tomu, že asistoval na záverečnú trefu hostí 125 sekúnd pred koncom. Raz preveril gólmana, pridal bodyček, stratil i získal puk. Bol to preňho už 13. bod sezóny (4+9) počas 20:42 minúty v hre.

Calgary - Philadelphia 4:3

Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel medzi Calgary a Philadelphiou. Slovenskí útočníci v službách Flames Martin Pospíšil (dva hity, dva zisky puku, jedno vyhrané buly, 9:16 minúty) a Adam Ružička (strela na bránku, strata puku, dve vyhrané vhadzovania) sa mohli tešiť z triumfu. Pospíšil bol v úvode druhej tretiny vylúčený za vrazenie na mantinel, Flyers šancu odskočiť na dvojgólové manko nevyužili.

Za domácich zažiaril tromi asistenciami Andrew Mangiapane, sekundovali mu s bilanciou 1+1 Blake Coleman a Dennis Gilbert.

Anaheim - Edmonton 2:7

Hviezdou noci bol kanadský krídelník Edmontonu Warren Foegele, ktorý zaznamenal dva góly a tri asistencie v súboji proti Anaheimu, pričom Edmonton viedol 5:1 už v čase 31:43. Viac ako dva body si do štatistík pripísal iba Leon Draisaitl (1+2).

Ďalšie výsledky: 

Minnesota - Winnipeg 2:3

Detroit - Boston 3:5

Ottawa - Buffalo 5:1

Pittsburgh - NY Islanders 3:1

Colorado - San Jose 3:1

Dallas - Chicago 8:1