Tampa s Černákom nestačila na Rangers, Nemec najvyťažovanejším hráčom Devils

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tampa s Černákom nestačila na Rangers, Nemec najvyťažovanejším hráčom Devils
Nemec so spoluhráčmi odchádzali z Bostonu bez bodu.
Nemec so spoluhráčmi odchádzali z Bostonu bez bodu.Profimedia
Zámorská profiliga ponúkla v noci vystúpenia troch slovenských zástupcov, z víťazstva sa však nemohol tešiť ani jeden z nich. Pevné miesto v zostave New Jersey nadobúda Šimon Nemec (19), ktorý si na konto pripísal najviac minút.

Florida - Montreal 4:1

Juraj Slafkovský nedohral predchádzajú duel proti Caroline po ataku Stefana Noesena. Na ľade Floridy opäť nastúpil v prvej formácii, odohral necelých 18 minút. Po ataku na Justina Barrona sa zaplietol aj do potýčky s Ryanom Lombergom.

Montreal držal krok so súperom 40 minút, no v záverečnom dejstve inkasoval hneď trikrát. Najvýraznejší podiel na triumfe "panterov" mal fínsky útočník Eetu Luostarinen, ktorý prežil prvý dvojgólový večer v profilige, pričom oba vsietil v presilovej hre. "Je skvelé byť súčasťou našej presilovky, snažím sa to iba využiť," uviedol 25-ročný Fín pre oficiálnu webovú stránku nhl.com.

Tampa Bay - NY Rangers 1:5

Erik Černák odohral 20 minút, zaznamenal štyri strely rovnaký počet bodyčekov. Bol štvrtý najvyťažovanejší hráč tímu. Panarin strelil svoj druhý hetrik v sezóne a šiesty v kariére. Rangers ako prvý tím sezóny dosiahol métu 50 bodov. Naposledy to dokázali v ročníku 1993/94, v ktorom získali Stanleyho pohár. Hostí potiahol k triumfu Artemij Panarin.

Rus strelil svoj druhý hetrik v sezóne, šiesty v kariére. Rangers ako prvý tím sezóny dosiahol métu 50 bodov. Naposledy to dokázali v ročníku 1993/94, v ktorom získali Stanleyho pohár. "Cítim sa výborne. Neexistuje lepší spôsob, ako takto zakončiť rok. Vyhrali sme a to je dôležité," povedal Panarin. 

Boston - New Jersey 5:2

Nemec odohral 21 minút a bol najvyťažovanejší hráč tímu. Boston podržala najväčšia hviezda tímu David Pastrňák, ktorý strelil dva góly a mal aj asistenciu. Jeho spoluhráč Kevin Shattenkirk sa tiež presadil dvakrát, zaznamenal svoj 100. gól v profilige. Devils odskočili Bruins na začiatku druhej tretiny už na rozdiel dvoch gólov, no domáci nespanikárili.

Boston v priebehu prostrednej časti hry štyrmi gólmi strhol vývoj na svoju stranu. "Páčila sa mi reakcia striedačky. Cítili sme, že hráme dobrý zápas a podľa našich predstáv. Hráči tvrdo bojovali a boli fyzický zdatní, čo nám pomohlo uspieť," poznamenal kouč Bostonu Jim Montgomery.

Washington - Nashville 2:3 pp a sn

Washington bez zraneného obrancu Martina Fehérváryho na domácom ľade neuspel. Prvé víťazstvo v kariére NHL zaznamenal brankár "predátorov" Yaroslav Askarov. Dvadsaťjedenročný Rus zneškodnil 26 striel súpera a prekonali ho iba Beck Malenstyn a Alexander Ovečkin, ktorý zaznamenal siedmy gól v sezóne, celkovo ich má na konte 829 a na najlepšieho strelca v histórii profiligy Waynea Gretzkého stráca ešte 65 gólov.

Askarov si po stretnutí užíval pocit, že v nájazdoch vychytal oba pokusy svojich krajanov Ovečkina a Jevgenija Kuznecova: "Je to ten najlepší pocit, šialené. Teraz potrebujem viac času, aby som sa nad tým zamyslel."

Ďalšie výsledky:

Winnipeg - Minnesota 4:2

Buffalo - Columbus 3:2

Pittsburgh - St. Louis 4:2

Toronto - Carolina 2:3

LA Kings - Edmonton 2:3 pp a sn