Nemec a spol. na víťaznej vlne, Fehérváry tvrdo narazil a bude Washingtonu chýbať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec a spol. na víťaznej vlne, Fehérváry tvrdo narazil a bude Washingtonu chýbať

Fehérváry bude Washingtonu chýbať najbližšie dni, v horšom prípade to budú týždne.
Fehérváry bude Washingtonu chýbať najbližšie dni, v horšom prípade to budú týždne.TASR
Deväť stretnutí mala na programe kanadsko-americká NHL v noci z piatka na sobotu. Z triumfov sa tešili dvaja z troch Slovákov, tretí hokejista spod Tatier duel predčasne nedohral a minimálne najbližšie dni bude svojmu tímu chýbať.

Ottawa - New Jersey 2:6

Šimon Nemec bol aj tentokrát súčasť prvého defenzívneho páru New Jersey, odohral 18:04 minúty, počas ktorých si pripísal na konto jeden plusový bod a dve strely na bránku.

Hostí výrazným spôsobom potiahol štyrmi bodmi Jesper Bratt (gól a tri asistencie) i bratia Jack a Luke Hughesovci, ktorí obaja zaknihovali bilanciu 1+2. Devils sa tretím triumfom v rade posunuli na ôsme miesto Východnej konferencie, Ottawa je v tomto smere posledná.

NY Islanders - Washington 5:1

Druhý slovenský bek v akcii Martin Fehérváry nedohral súboj proti Islanders po náraze v 7. minúte na zadný mantinel po podrazení od Andersa Leeho. Washingtonu sa navyše zranil aj gólman Charlie Lindgren, hostia dohrávali zápas výrazne oslabení. Podľa vyjadrenia trénera Spencera Carberyho budú obaja hráči Capitals chýbať v blízkej budúcnosti. V prípade Fehérváryho ide o zranenie v dolnej časti tela.

Výsledkom bola tretia prehra po sebe a pád na deviatu priečku vo Východnej konferencii. Postarali sa o to domáci dvojgóloví Jean-Gabriel Pageau (celkovo 2+2) a Julien Gauthier (2+1). 

Seattle - Philadelphia 2:1 pp

Z víťazstva sa tešil Tomáš Tatar (16:36 minúty na ľade), ktorý raz preveril brankára Philadelphie a zhodne v jednom prípade získal puk. Odsedel si dve trestné minúty za nedovolené bránenie. Slovenský krídelník dostal pomerne zriedkavý trest, keď bol ešte na striedačke a dotkol sa puku. 

Seattle otáčal priebeh duelu, keď prehrával od konca prvej tretiny, ale v záverečnej časti vyrovnal Vince Dunn a v predĺžení rozhodol Justin Schultz, pričom na obe trefy asistoval Oliver Bjorkstrand.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Toronto 6:5 pp

Detroit - Nashville 5:4 pp

Florida - NY Rangers 4:3

Dallas - Chicago 5:4 pp

St. Louis - Colorado 1:2

Anaheim - Arizona 0:2