Osembodový Aho s míľnikom v histórii Caroliny. Tortorellu čaká 1 500. predstavenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osembodový Aho s míľnikom v histórii Caroliny. Tortorellu čaká 1 500. predstavenie

Aho si výrazne zlepšil osobné štatistiky.
Aho si výrazne zlepšil osobné štatistiky.Profimedia
K triumfu Caroliny nad Montrealom v NHL prispel v noci na piatok štyrmi asistenciami Fín Sebastian Aho (26). Stal sa tak prvým hráčom v histórii organizácií Hurricanes a Hartford Whalers, ktorý zaknihoval štvorbodový zápis dva dni po sebe.

Aho je zároveň prvý hráč s takouto bilanciou v profilige od novembra 1999, keď sa to podarilo Jeremymu Roenickovi z Phoenixu Coyotes. "Svoje štatistiky ani nesledujem, ale dnes som sa cítil dobre," povedal fínsky útočník po stretnutí pre oficiálnu webstránku NHL. Pred meraním síl so štyrmi asistenciami si proti Nashvillu pripísal presný zásah a tri gólové prihrávky.

Líder Západnej konferencie Vancouver prehral doma s Philadelphiou 1:4 a bodovo sa na neho dotiahli hráči Vegas. Hostia skórovali trikrát v prostrednom dejstve a ukončili bodovú sériu súpera na čísle deväť. Duel bol 732. víťazný pre trénera Flyers Johna Tortorellu, ktorý sa tak posunul v tejto štatistike medzi 10 najlepších koučov vôbec.

Predstihol Alaina Vigneaulta, ktorý v minulosti viedol Montreal, Vancouver, New York Rangers i Philadelphiu. Na ľade Seattlu ho čaká 1500. zápas v kariére a stane sa ôsmym trénerom v dejinách s týmto míľnikom. Na ľade San Jose otvoril skóre za hostí Jegor Zamula až v 36. minúte počas presilovky. Jeho tím mal pred stretnutím bilanciu využitých hier v početnej výhode 1:23 v priebehu deviatich súbojov.

Golden Knights zdolali Los Angeles 3:2 a ukončili sériu štyroch prehier. Domáci brankár Logan Thompson prispel k triumfu 32 zákrokmi, ktoré znamenali 94,1-percentnú úspešnosť. Víťazný gól na 3:1 vsietil v 35. minúte William Karlsson, na druhej strane sa kapitán Anže Kopitar prezentoval gólom a asistenciou. Do individuálnych štatistík sa zapísal Mark Stone, ktorý asistoval pri úvodnom góle Jacka Eichela v ôsmej minúte a predĺžil tak sériu zápasov s bodovým zápasom na šesť.