Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia výhra o tri góly. Florida si opäť splnila domácu úlohu, vo finále vedie 2:0

Rodrigues zaknihoval už tri finálové góly.
Rodrigues zaknihoval už tri finálové góly.Profimedia
Aj druhé domáce vystúpenie finálovej série Stanley Cupu premenila Florida na víťazstvo rozdielom troch presných zásahov. Panthers si tak naplno splnili úlohu na svojom štadióne a do Edmontonu zamieria s ideálnym náskokom.

Florida - Edmonton 4:1

/stav série: 2:0/

Mužstvo z Amerant Bank Areny vyhralo v play-off piatykrát v rade, zároveň v rámci aktuálnej nadstavby dokázalo zvrátiť nepriaznivý zápasový stav už po siedmy raz. Vydarené duo domácich duelov zažil gólman Sergej Bobrovskij, ktorý počas 120 minút inkasoval iba raz.

O prvý väčší vzruch sa už v 10. minúte postaral hosťujúci útočník Foegele, keď po faule kolenom predčasne putoval pod sprchy a meranie síl sa preňho skončilo. O dve minúty ho potešil kolega Ekholm, ktorý otvoril gólové skóre stretnutia - pri tomto zásahu si 27. asistenciu v tejto vyraďovacej časti pripísal McDavid.

Vyrovnanie zo strany Floridy prišlo tesne pred polovicou riadnej hracej doby, postaral sa o to Mikkola. V tretej časti rozjasal domácich priaznivcov dvomi gólmi Rodrigues, ktorý skóroval aj v úvodnom finále. Oilers z náskoku súpera nič neskresali, rozhodli sa pre hru bez brankára, čo v 58. minúte využil na definitívu Ekblad.

Pokračovania bojov o Stanley Cup v podobe dvoch bitiek na ľade Edmontonu v aréne Rogers Place sú na programe 14. a 16. júna od 2:00 SEČ.