Dvojbodový Tatar pri deviatom triumfe Colorada, hviezdy Edmontonu zabrali naplno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojbodový Tatar pri deviatom triumfe Colorada, hviezdy Edmontonu zabrali naplno

Tatar mal znova dôvod na radosť.
Tatar mal znova dôvod na radosť.Profimedia
Zámorská profiliga ponúkla svojim fanúšikom po celom svete iba dve predstavenia. V jednom sa predstavil aj Tomáš Tatar (32), dvomi kanadskými bodmi prispel k zdolaniu protivníka zo Seattlu. V Edmontone pridali ruku k víťaznému dielu najväčšie opory mužstva.

Edmonton - NY Islanders 4:1

Z prvých 12 vystúpení aktuálnej sezóny si hokejisti Oilers zapísali až 10 prehier, čo bolo základným kameňom pri výpovedi pre trénera Woodcrofta. Až po týchto dueloch sa Edmontonu podarilo zvíťaziť dvakrát po sebe. Posledný triumf zaznamenali práve proti Islanders, ktorí s piatimi neúspechmi v rade takisto nezažívajú ideálne výsledkové obdobie.

Pri cennom rezultáte sa opäť raz ukázala dôležitosť úderného dua DraisaitlMcDavid. Prvý menovaný bol dokonca pri všetkých góloch svojho mužstva a zo zápasu odchádzal s bilanciou 1+3. Kanadský útočník zaknihoval asistenciu pri víťaznom zásahu a sám strelil gól na 3:1. Do prázdnej bránky napokon pečatil zisk dvoch bodov Kane.

Seattle - Colorado 1:5

Po osemgólovej nádielke od St. Louis si Avalanche chceli napraviť reputáciu na ľade tímu Kraken. V tamojšej Climate Pledge Arene im plán vyšiel a na svoje konto nasmerovali deviatu výhru v prebiehajúcom ročníku.

Podieľal sa na tom aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý naskakoval v druhej ofenzívnej formácii hostí. Prvýkrát sa do štatistík zapísal asistenciou pri rozhodujúcom zásahu Coltona v 35. minúte, následne v úvode tretieho dejstva prihrával na gól Makarovi. Seattle si snahu o zdramatizovanie skomplikoval viacerými vylúčeniami. Práve to využil Ničuškin, ktorý upravoval na konečných 5:1. Pre domáci káder to bola jedenásta prehra sezóny.