Efektivita Panarina dosiahla klubový rekord, asistencie režiséra Hroneka neutíchajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Efektivita Panarina dosiahla klubový rekord, asistencie režiséra Hroneka neutíchajú
Hronek má na konte už 16 gólových prihrávok.
Hronek má na konte už 16 gólových prihrávok.Profimedia
Artemij Panarin (32) sa dvomi asistenciami podieľal na víťazstve New Yorku Rangers nad Columbusom po nájazdoch a bodoval tak vo všetkých 14 zápasoch prebiehajúcej sezóny NHL. Počas tejto šnúry nazbieral dokopy 24 bodov za osem gólov a 16 asistencií. Krídelník touto sériou vyrovnal klubový rekord Roda Gilberta zo sezóny 1972/73.

Panarin, ktorý je momentálne druhým najproduktívnejším hráčom súťaže, pre nhl.com uviedol: "Úprimne, veľa to pre mňa znamená. Je to dobrý pocit. Ďakujem mojim spoluhráčom a fanúšikom za podporu." Rus má veľkú zásluhu na vydarenom vstupe "jazdcov" do sezóny. Rangers bodovali v 10. stretnutí v rade, v nich vybojovali deväť víťazstiev a so ziskom 23 bodov zo 14 duelov vedú Metropolitnú divíziu.

V zápase oslávil malé jubileum útočník hostí Jack Roslovic. ktorý nastúpil na svoj 400. súboj v základnej časti. Jeho spoluhráč Zach Werenski svojou 173. asistenciou v profiligovej kariére vyrovnal klubový rekord medzi obrancami, ktorý doteraz sám držal Seth Jones.

Míľnik dosiahol aj ďalší produktívny obranca Filip Hronek, ktorý asistenciou prispel k triumfu Vancouveru na ľade Montrealu 5:2. Český bek bodoval v 10. vystúpení za sebou, čím vyrovnal zápis Douga Halwarda z ročníka 1982/83 s treťou najdlhšou bodovou sériou u obrancu v klubovej histórii. Hronek počas svojej šnúry získal 13 asistencií.

Hráči Dallasu triumfovali na ľade Minnesoty 8:3, pričom až päť gólov strelili v presilovkách, čím vyrovnali klubový rekord. Gólom pomohol k výhre americký veterán Joe Pavelski, ktorý sa s 1014 bodmi (455+559) dostal cez Pata LaFontainea na deviate miesto historickej produktivity rodákov z USA.

Stars dali tímu Wild dva góly v oslabeniach, ten druhý vsietil v závere Wyatt Johnston. Dvadsaťročný center je iba druhý hráč v dejinách Dallasu, ktorý zaknihoval presný zásah v oslabení v dvoch dňoch za sebou. V marci 1971 to dokázal aj Ted Hampson. V NHL sa to naposledy podarilo Švédovi Williamovi Karlssonovi z Vegas v marci 2018. Johnston sa presadil v oslabení aj v noci na nedeľu na ľade Winnipegu.