Fehérváryho prvý bod sezóny, prehru Toronta vybavila 10-bodová formácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváryho prvý bod sezóny, prehru Toronta vybavila 10-bodová formácia

Senators vyhrali na ľade Toronta.
Senators vyhrali na ľade Toronta.Profimedia
Program NHL síce ponúkol iba trojicu zápasov, no tie v sebe ukryli až 21 presných zásahov. Premiérový kanadský bod v tomto ročníku smeroval k menu Martina Fehérváryho (24), ktorý sa však z víťazstva tešiť enmohol.

Toronto - Ottawa 3:6

Viac ako 18-tisíc divákov si prišlo pozrieť vystúpenie svojich Maple Leafs v súboji so Senators, ktorí z ostatných šiestich duelov prehrali až päť. Oveľa lepšie však na tom neboli ani domáci hokejisti - z posledných piatich pokusov uspeli len raz.

Po prvých dvoch tretinách a aj v úvode tretej časti mali tamojší fanúšikovia nádej na dobrý výsledok svojho tímu. Tá sa však rozplynula v rozmedzí troch minút poslednej desaťminútovky. V rýchlom slede po sebe sa presadili Kubalík, Stützle i Giroux a zrazu svietilo na tabuli skóre 3:6.

Stretnutie vyšlo najmä druhému menovanému, ktorý odchádzal s bilanciou 1+3. Kanaďan Giroux zaknihoval dva góly a jednu asistenciu, jeho krajan Joseph nazbieral tri gólové prihrávky. Český hokejista Dominik Kubalík zaznamenal dva presné zásahy.

Washington - Florida 3:4 pp

Capitals naladení štyrmi víťazstvami z nedávnej pätice zápasov privítali v Capital One Arene káder Panthers. Hostia sa od začiatku aktuálneho ročníka zámorskej profiligy prezentujú striedavou formou.

V prvej obrannej dvojici domáceho mužstva opäť nastúpil Martin Fehérváry, tentoraz neodišiel bez bodu. Počas 27. minúty asistoval pri vyrovnávajúcom zásahu McMichaela na 2:2. Strelec tohto gólu mal prsty aj v tom nasledujúcom, keď prihrával Manthovi na 3:2.

Florida ale dokázala vyrovnať a duel dotiahla do predĺženia, ktoré už po 15 sekundách rozhodol hosťujúci Reinhart. Víťazný tím si tak na deň presne po siedmich mesiacoch opäť poradil so svojím oponentom.

Vegas - Los Angeles 1:4

Golden Knights sa na svoje doterajšie výsledky nemohli sťažovať - z prvých 13 predstavení si odniesli až 10 výhier. Na svojom ľade privítal mužstvo Kings, s ktorým sa naposledy stretli pred mesiacom v rámci prípravy na ostrú sezónu. Vtedy sa zrodilo víťazstvo Vegas 7:4.

Aj v tomto prípade sa hráči z Los Angeles presadili štyrikrát, tentokrát im to ale bohato stačilo na triumf. Hostitelia totiž z gólovej produkcie ponúkli iba jediný kúsok a svojmu súperovi podľahli. Na strane Kings sa našli traja dvojbodoví hokejisti - Kempe, Kopitar a Spence.