Florida nadeľovala Bostonu, súboj okorenila bitka Pastrňáka. Canucks otočili duel s Oilers

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Florida nadeľovala Bostonu, súboj okorenila bitka Pastrňáka. Canucks otočili duel s Oilers

Na Floride bolo miestami horúco.
Na Floride bolo miestami horúco.Profimedia
Florida v druhom strete s Bostonom už odmietla byť fackovacím panákom a svojmu oponentovi pripravila patričnú odplatu za stretnutie číslo jeden. Mužstvu Panthers pomohlo najmä 11 bodov z produkcie troch hráčov. Vancouveru sa pred vlastnými fanúšikmi podarilo zvrátiť nepriaznivý priebeh zápasu s Edmontonom.

Florida - Boston 6:1

/stav série: 1:1/

Vrátili im požičané. Aj takto by sa dal opísať výkon Panthers v druhom semifinálovom stretnutí Východnej konferencie. V tom prvom totiž Florida na vlastnom ľade podľahla Bostonu 1:5, tentoraz podobným výsledkom triumfovala.

V drese domácich sa blyslo najmä produktívne trio hokejistov - štyri body si k svojmu menu pripísali Barkov (2+2) aj Reinhart (0+4), trojbodové vystúpenie zažil Montour (1+2). Podľa hodnotiaceho systému Flashscore boli ich zápasové známky na úrovni 10, 9 a 8,2.

Už za rozhodnutého stavu sa zhruba sedem minút pred záverom poslednej časti strhla zaujímavá bitka, ktorej účastníkmi boli Tkachuk a Pastrňák. Vyzeralo to, že víťazom sa stane domáci zástupca, no český hokejista sa na konci vymanil spod ofenzívy a až také jednoznačné to potom nebolo.

Prvá tretina síce patrila tímu Bruins po výhre 1:0, v ďalších dvoch sa však zakaždým zrodil rezultát 3:0 pre hostiteľa. Panteri si tak pred výletom do Bostonu dodali potrebnú dávku sebavedomia. Tretí súboj je naplánovaný na 11. mája o 1:00 SEČ.

Vancouver - Edmonton 5:4

/stav série: 1:0/

Canucks a Oilers odštartovali poslednú sériu, ktorá chýbala do skompletizovania začiatkov semifinálových bitiek jednotlivých konferencií. Vancouver to na svojho súpera v aktuálnej sezóne skutočne vie, od začiatku ročníka ho totiž pokoril v každom zo štyroch duelov. V októbri dokonca kosatky vyhrali pomerom 8:1.

V Edmontone si však povedali, že práve v play-off je čas pretrhnúť túto šnúru, po druhej 20-minútovke hostia viedli 4:2. Následne v sebe hráči Canucks opäť našli auru potrebnú na zdolanie toho protivníka a v rozmedzí piatich minút skóre otočili vo svoj prospech. Víťazný zásah zaknihoval v 55. minúte Conor Garland a zabezpečil svojmu kádru prvý bod.