Florida si v Bostone vynútila šiesty duel, Seattle je víťazstvo od postupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Florida si v Bostone vynútila šiesty duel, Seattle je víťazstvo od postupu
Cenný skalp zariadil Matthew Tkachuk.
Cenný skalp zariadil Matthew Tkachuk.Profimedia
Absolútny líder aktuálneho ročníka NHL z Bostonu mal v úmysle potešiť svojich priaznivcov potvrdením postupu, no nestalo sa. K tomuto cieľu sa ale v Colorade priblížil Seattle.

Boston Bruins - Florida Panthers 3:4 pp / stav série: 3:2

Pred domácimi fanúšikmi v TD Garden chceli Bruins spečatiť svoj prienik do ďalšieho kola nadstavby NHL. Florida prišla k víťazovi základnej časti bojovať o udržanie sa v sezóne. Hostia v zápase trikrát viedli, Bostonu sa však zakaždým podarilo vyrovnať.

Duel muselo rozhodnúť predĺženie, v ktorom sa tesne po uplynutí šiestich minút presadil Matthew Tkachuk. Američanovi na víťazný zásah asistoval Carter Verhaeghe, stretnutie ukončil s tromi gólovými prihrávkami. Kameňom úspechu Panthers bol aj Sergej Bobrovskij so 44 zákrokmi. Pre Bruins to bolo prvý raz v aktuálnom ročníku, čo na vlastnom ľade prehrali dvakrát v rade. 

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 2:3 / stav série: 2:3

Vo vyrovnanej sérii medzi Coloradom a Seattlom sa po štvrtý raz stalo, že víťazovi merania síl stačili tri presné zásahy, z čoho tretíkrát sa zrodil rezultát 3:2. Radosť z neho tentokrát mali hostia, ktorí si na svoje klzisko prinesú postupový mečbal.

Jediným dvojbodovým hráčom síce bol domáci Nathan MacKinnon, no výhru mu to neprinieslo. O osude súboja rozhodol v druhej minúte záverečného dejstva Yanni Gourde. Pred tímom Avalanche stojí úloha v podobe odvrátenia vypadnutia v prostredí Climate Pledge Areny.