Florida spôsobila v Toronte smútok a ide ďalej, dve trefy McDavida na Vegas nestačili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Florida spôsobila v Toronte smútok a ide ďalej, dve trefy McDavida na Vegas nestačili

Radosť hokejistov Floridy po góle Cousinsa v predĺžení.
Radosť hokejistov Floridy po góle Cousinsa v predĺžení.Profimedia
Hokejová NHL spoznala dvojicu finále Východnej konferencie. Carolinu v nej doplnila Florida. Naopak, mečbal si v piatom stretnutí vybojovali hokejisti Vegas.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:3 pp

/stav série 1:4 - postupuje Florida/

Florida sa prvý raz od roku 1996 dostala do konferenčného finále play-off po tom, čo v predĺžení piateho zápasu série proti Torontu skóroval v čase 75:32 Nick Cousins. Pathers viedli už 2:0, ale zásahy Riellyho a Nylandera dali Maple Leafs nádej na obrat nielen v stretnutí, ale v celej sérii. 

Obrat sa ale nekonal aj vďaka 50 zákrokom, ktoré vykúzlil Sergej Bobrovskij, čím dosiahol úspešnosť 96,2 %. Jeho náprotivok Joseph Woll zastavil 40 striel (93 %). 

Pre hviezdy ako Matthews, Marner, Tavares či Nylander sa teda sezóna v noci skončila. Florida si po postupe medzi štvoricu najlepších zmeria sily s Carolinou Hurricanes

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 4:3

/stav série 3:2/

Tri body Jacka Eichela (1+2) a Jonathana Marchessaulta (0+3) pomohli Vegas k domácemu triumfu nad Edmontonom, za ktorý sa dvakrát presadil Connor McDavid. Golden Knights prehrávali 0:1 i 1:2, ale tromi gólmi po sebe priebeh stretnutia otočili. Oilers skórovali len v presilovkách, čo im tentoraz nestačilo.

Hokejisti Vegas si vybojovali mečbal do šiesteho stretnutia, ktoré je na programe v noci z nedele na pondelok.