Golden Knights povolali Demeka späť do NHL, majster iba šetril

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Golden Knights povolali Demeka späť do NHL, majster iba šetril

Demek bol aj napriek papierovému preradeniu späť do AHL naďalej s prvým tímom Vegas.
Demek bol aj napriek papierovému preradeniu späť do AHL naďalej s prvým tímom Vegas.Profimedia
Vedenie klubu NHL Vegas Golden Knights povolalo slovenského hokejistu Jakuba Demeka späť do prvého tímu. Stalo sa tak iba deň po tom, ako úradujúci šampión poslal 20-ročného útočníka na svoju farmu, ktorým je klub Henderson Silver Knights v AHL. Informoval o tom portál sportsforecaster.com.

Golden Knights pôvodne povolali Demeka z farmy ešte v piatok. Slovenský krídelník však nenastúpil v noci na nedeľu proti Ottawe, v zápase bol iba zdravý náhradník.

Následne ho klub poslal späť do AHL, čo bol však iba "papierový ťah", ktorý sa klubom z NHL oplatí z pohľadu financií, keďže hráčovi sa v takýchto prípadoch mzda do platového stropu nezapočítava. V skutočnosti bol rodák z Košíc celý čas s aktuálnym víťazom profiligy, na svoj debut v nej tak ešte čaká. Vegas odohrá najbližší zápas v noci na stredu na ľade Toronta.

Demek má za sebou v prebiehajúcom ročníku v nižšej zámorskej súťaži AHL v drese Hendersonu 44 stretnutí, v ktorých nazbieral 13 bodov (5+8). "Zlatí rytieri" si ho vybrali vo 4. kole draftu 2021 z celkového 128. miesta.