Pastrňák blízko hetriku, Tatar veľa neodohral. Washington bez Fehérváryho víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák blízko hetriku, Tatar veľa neodohral. Washington bez Fehérváryho víťazne

Tatar v súboji o puk medzi Masonom Lohreiom Charliem Coyleom.
Tatar v súboji o puk medzi Masonom Lohreiom Charliem Coyleom.Profimedia
Útočník Tomáš Tatar (33) bol jediný Slovák v hre počas štyroch duelov v noci na utorok v zámorskej NHL. Jeho Seattle doma prehral s Bostonom 3:4 po predĺžení, keď v drese hostí úradoval s tromi bodmi Čech David Pastrňák (27).

Washington - Ottawa 6:3

Capitals nevzdávajú boj o play-off, keď im vo Východnej konferencii patrí deviata priečka so 63 bodmi, štyrmi bodmi manka na ôsmu Philadelphiu, ale zároveň s dvomi duelmi dobru. Ottawa je štrnásta (strata 14 bodov, o tri odohrané zápasy menej ako Flyers).

Domáci boli opäť bez Martina Fehérváryho, ktorý má problémy v dolnej časti tela, no zvíťazili vo štvrtom z ostatných piatich meraní síl. Veľký podiel má na tom Alexej Protas s gólom a dvomi asistenciami či Hendrix Lapierre s dvomi zásahmi. Totožnú bilanciu 1+2 zaknihovali hosťujúci Shane Pinto a Brady Tkachuk.

Washington bol nesmierne efektívny, keďže šesť gólov nasúkal z 20 streleckých pokusov, pričom úspešnosť zákrokov Antona Forsberga, respektíve striedajúceho Joonasa Korpisala činila rovných 60 a 80 %.

Seattle - Boston 4:3 sn

Tatar bol na ľade len 10:42 minúty, čo je druhý najnižší ice-time za Kraken v stretnutí. Raz vypálil na bránku, získal puk a nepremenil svoj samostatný nájazd. Na opačnej strane to padalo do siete Čechovi Davidovi Pastrňákovi, ktorému bol chvíľu pripísaný hetrik, ale gól na 3:3 z presilovky menej ako tri minúty pred koncom šiel do štatistík nakoniec Charliemu Coyleovi

Súboj išiel až do samostatných nájazdov, v ktorých bol úspešnejší Seattle. Jediný úspešný exekútor v lotérii a hneď na úvod bol Kailer Yamamoto - muž s najnižším časom na ľade v zápase vôbec. V tretej sérii šiel oživiť Bruins Pastrňák, lenže neuspel ani on.

Domáci strácajú na vyraďovaciu časť z 12. mieste Západnej konferencie päť bodov, majú však zápas k dobru. Boston sa vďaka bodu vyšvihol na čelo východu pred New York Rangers.

Ďalšie výsledky:

Dallas - NY Islanders 2:3 pp

Edmonton - Los Angeles 4:2