Gólová dominancia i 148 trestných minút. Vegas o krok bližšie k Stanleyho poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólová dominancia i 148 trestných minút. Vegas o krok bližšie k Stanleyho poháru
Jonathan Marchessault sa stal prvou hviezdou stretnutia.
Jonathan Marchessault sa stal prvou hviezdou stretnutia.Profimedia
Hokejisti Vegas Golden Knights vedú vo finále play-off NHL už 2:0 na zápasy. V noci na utorok zvíťazili v druhom domácom stretnutí nad Floridou Panthers hladko 7:2, keď už do 28. minúty si vypracovali náskok 4:0. Rozhodcovia udelili v nervóznom zápase 12 vyšších trestov a celkovo 148 trestných minút.

Vegas Golden Knights - Florida Panthers 7:2

/stav série: 2:0/

Tromi kanadskými bodmi zažiaril útočník Vegas Jonathan Marchessault, keď k dvom gólom pridal asistenciu. Dvakrát skóroval aj jeho spoluhráč Brett Howden. Okrem dvojice zaznamenali po dva body Mark Amadio, Will Carier, Jack Eichel a Chandler Stephenson. Vzhľadom na vysoký počet trestných minút padli v presilovke len dve trefy - prvá a posledná v stretnutí.

Po štvrtom zásahu domácich opustil bránkovisko Panthers Sergej Bobrovskij, ktorý inkasoval z trinástich striel hneď štyrikrát. Iba o čosi lepšiu štatistiku mal jeho náhradník Alex Lyon (tri góly z 15 koncoviek). Na opačnej strane si úspešnosť na úrovni 93,5 % zapísal Adin Hill, ktorý kryl 29 z 31 pokusov. Duel nedohral český obranca hostí Radko Gudas pre nešpecifikované zranenie, z hry odišiel už v prvej tretine.

Tretí finálový zápas je na programe v noci na piatok o 2:00 SELČ na Floride.