Jiříček kritizuje Columbus. Som rovnakým hráčom NHL ako Šimon Nemec, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jiříček kritizuje Columbus. Som rovnakým hráčom NHL ako Šimon Nemec, hovorí

Jiříček je veľmi nerád, že ho Columbus poslal na farmu.
Jiříček je veľmi nerád, že ho Columbus poslal na farmu.Profimedia
Mladý český obranca David Jiříček (20) bol Columbusom poslaný z prvého tímu do Clevelandu v AHL, čo sa samotnému hráčovi nepáči a otvorene to aj priznal.

V tejto sezóne odohral za Blue Jackets 36 stretnutí, získal v nich deväť bodov (1+9). "Hral som dobrý hokej. Som hráčom NHL. To je môj názor," povedal pre The Athletic. Za Monsters v AHL absolvoval zatiaľ štyri stretnutia, zaknihoval v nich tri asistencie.

Jiříček bol v roku 2022 draftovaný zo šiesteho miesta. Preto poukázal na Šimona Nemca či Kevina Korchinskeho, ktorí išli z druhého resp. deviateho miesta a už pravidelne hrajú za New Jersey a Chicago.

"Vidím hráčov z rovnakého draftu, ktorí dostávajú šancu v presilovkách, ako Nemec či Korchinski. Hrajú v NHL tony minút. Sú to, samozrejme, iné tímy, iné situácie, ale môžem sa s nimi porovnávať. Chcem šancu hrať ako oni," vyznal sa odchovanec Plzne.

Ten pred odchodom do AHL trikrát sedel iba na tribúne. "Povedali mi, že posledný zápas som nemal dobrý. Odpovedal som, že nesúhlasím," tvrdí.

K situácii sa vyjadril aj hlavný tréner Pascal Vincent. "Snažíme sa vybudovať elitného obrancu, ktorý bude hrávať veľké porcie minút proti najlepším súperom. Aby sme to dosiahli a rozvíjal sa, tak potrebuje prax. Najlepšou voľbou je momentálne AHL," nechal sa počuť.

Columbus sa momentálne nachádza na predposlednom mieste tabuľky Východnej konferencie a celkovo je piatym najhorším tímom NHL. Šancu postúpiť do play-off už v podstate stratil.