Kartye vraví o najdivokejšom sne, Bobrovskij so 44 zákrokmi hrdinom Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kartye vraví o najdivokejšom sne, Bobrovskij so 44 zákrokmi hrdinom Floridy
Nováčik v NHL sa hneď blysol presným zásahom.
Nováčik v NHL sa hneď blysol presným zásahom.TASR
Kanadský hokejista Tye Kartye (21) je ôsmy hráč v histórii NHL, ktorý vo svojom profiligovom debute zaznamenal gól v play-off. V noci na štvrtok ním prispel k triumfu Seattlu na ľade Colorada 3:2. Rovnakým pomerom vedie jeho tím v sérii nad obhajcom titulu a už v nasledujúcom dueli môže vo vlastnej hale spečatiť postup do konferenčného semifinále.

Útočník, ktorý nikdy neprešiel draftom, po zápase povedal: "Ešte rok a pol dozadu to bol môj najdivokejší sen. Takže tento deň je pre mňa naozaj špeciálny." V tejto sezóne ho však v nižšej AHL vyhlásili za nováčika roka, keď v drese tímu Coachella Valley nazbieral 57 bodov (28+29) v 72 stretnutiach.

Z farmy do prvého tímu Seattlu ho povolali iba v stredu. Kartye v polovici duelu dostal svoj tím do vedenia 2:1. Jordan Eberle ho po obkrúžení bránky našiel umnou prihrávkou a mladík z prvej trafil presne: "Snažil som sa uvoľniť v súperovom pásme a dostal som od neho naozaj parádny pas."

V hre o postup zostala Florida, ktorá dokázala uspieť v piatom dueli série na ľade najlepšieho tímu po základnej časti Bostonu a znížila na 2:3 na zápasy. Jednou z kľúčových postáv hostí bol brankár Sergej Bobrovskij, ktorý k triumfu 4:3 po predĺžení prispel 44 úspešnými zákrokmi.

Bol to tretí najvyšší počet v klubovej histórii v súboji, ktorý už mohol rozhodnúť o vyradení tímu. Pred ním viac vykryli iba John Vanbiesbrouck (55 vo štvrtom zápase finále 1996) a Roberto Luongo (49 v šiestom dueli 1. kola 2016).

"Play-off, to je ten najlepší čas na hokej. Takže som si dnešný večer užil a chlapci mi veľmi pomohli. Bránili sme dobre proti naozaj výbornému tímu. Súper má parádnych hráčov v ofenzíve, ale zvládli sme to a sme spokojní," uviedol Bobrovskij pre zámorské médiá.

Do zostavy Bostonu sa po pauze zapríčinenej zranením vrátil kapitán Patrice Bergeron. Vo svojom prvom zápase v tohtoročnej vyraďovačke strelil gól, ktorým vyrovnal na 2:2. Bol to jeho jubilejný 50. zásah v nadstavbe NHL, čo ho v historickej tabuľke Bruins radí na tretiu pozíciu. Viac dosiahli iba Cam Neely (55) a Brad Marchand (53).