Lídri z východu krok od postupu, McDavid a spol. prelomili prekliatie predĺžení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lídri z východu krok od postupu, McDavid a spol. prelomili prekliatie predĺžení
Na fotografii traja trojbodoví ťahúni Edmontonu. Zľava Draisaitl, McDavid a Bouchard.
Na fotografii traja trojbodoví ťahúni Edmontonu. Zľava Draisaitl, McDavid a Bouchard.Profimedia
Vo Východnej konferencii NHL sú dva najvyššie nasadené celky krok od postupu do ďalšieho kola, v Západnej konferencii sa stav sérii v noci na pondelok vyrovnal.

New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:5

/ stav série 1:3 /

Carolina ako druhý najlepší celok Východnej konferencie po základnej časti je blízko postupu do druhého kola play-off. Duel na ľade Islanders zvládla 5:2, pričom na začiatku tretej tretiny vyhrávala už 4:0. Tri body (1+2) si pripísal Sebastian Aho

Florida Panthers - Boston Bruins 2:6

/ stav série 1:3 /

Možnosť ukončiť sériu má na domácom štadióne aj najlepší tím dlhodobej súťaže Boston. Bruins zdolali Floridu 6:2, keď sa štyrmi bodmi za dva góly a zhodný počet asistencií blysol Taylor Hall. Favoritovi chýbal na súpiske znovu Patrice Bergeron, mimo bol aj David Krejčí.

Minnesota Wild - Dallas Stars 2:3

/ stav série 2:2 /

Roope Hintz prihrával na všetky tri zásahy Dallasu, ktorý vyhral svoj druhý zápas série proti Minnesote. Dva zásahy zaznamenal Tyler Seguin, ktorý skóre otváral a neskôr si pripísal aj rozhodujúcu trefu v presilovke v čase 56:29. 

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4:5 pp

/ stav série 2:2 /

Hokejisti Edmontonu odvrátili možnosť dvoch mečbalov Los Angeles, ktoré ešte v 57. minúte viedlo doma 4:3. Následne duel do predĺženia poslal Evander Kane a v ňom sa presadil Zach Hyman. Oilers prehrávali už o tri zásahy, aby sa zásluhou trojbodových Evana Boucharda (1+2), Leona Draisaitla (2+1) a Connora McDavida (0+3) dočkali druhého triumfu v sérii.

Zaujímavosťou je, že v troch zo štyroch súbojov sa predlžovalo. V prechádzajúcich dvoch prípadoch sa v "over-time" tešili hráči Kings.