Keď sú vylúčenia výhodou. NHL videla päť gólov v oslabení, Seattle neprestáva udivovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keď sú vylúčenia výhodou. NHL videla päť gólov v oslabení, Seattle neprestáva udivovať

Devils inkasovali v presilovkách trikrát, napriek tomu znížili stratu v sérii na 1:2.
Devils inkasovali v presilovkách trikrát, napriek tomu znížili stratu v sérii na 1:2.Profimedia
Noc na pondelok v zámorskej NHL priniesla až päť gólov v oslabeniach, čo je najviac za jeden večer v play-off od 1. mája 1992. Viac gólov v početnej nevýhode padlo v celej histórii hokejovej profiligy len dvakrát - sedem 9. apríla 1988 a rovnaký počet 17. apríla 1983.

Hráči Caroliny strelili vo vlastnom oslabení až tri góly, napriek tomu prehrali v treťom súboji semifinále Východnej konferencie na ľade New Jersey 4:8 a v sérii vedú už len 2:1 na zápasy.

New Jersey - Carolina 8:4

Počas presiloviek súpera skórovali v drese Hurricanes Jordan Martinook, Jordan Staal i Seth Jarvis. Carolina je iba štvrtý tím v histórii NHL a prvý za uplynulých 40 rokov, ktorý dokázal trikrát skórovať v oslabení v jednom dueli play off.

"Využili" aj vylúčenie Tatara

Jeden gól v oslabení dosiahli aj hráči New Jersey, na 3:0 ním v 13. minúte zvýšil Michael McLeod pri vylúčení slovenského útočníka Tomáša Tatara za hru vysokou hokejkou na Sebastiana Aha. Devils sa stali iba tretím tímom v ligovej histórii, ktorý vyhral zápas play-off napriek tomu, že trikrát inkasoval v oslabení.

Osem strelených gólov je druhý najvyšší počet v jednom stretnutí vyraďovačky v doterajších dejinách "diablov". V roku 1988 skórovali v treťom zápase finále Patrickovej divízie desaťkrát do siete Washingtonu Capitals.

Florida - Toronto 3:2 pp

Obranca Toronta Morgan Rielly si v dueli na ľade Floridy (2:3 pp) pripísal asistenciu pri úvodnom góle Sama Laffertyho a natiahol svoju bodovú sériu už na osem zápasov.

Zaznamenal v nich 11 bodov za tri góly a osem asistencií. Vyrovnal klubový rekord v play-off. Rovnako dlhé bodové šnúry pred ním ťahali aj Auston Matthews (2023), Gary Roberts (2002), Doug Gilmour (1993) a Gary Leeman (1986).

Seattle - Dallas 7:2

Seattle potvrdil, že má štyri vyrovnané formácie a v treťom zápase semifinále Západnej konferencie rozdrvil Dallas 7:2, keď za domácich skórovalo sedem rôznych strelcov. Yanni Gourde sa presadil na začiatku tretej tretiny dokonca vo vlastnom oslabení.

Kraken je len piaty tím NHL za uplynulých 25 rokov, ktorý mal v prvých desiatich súbojoch vyraďovačky 16 rôznych strelcov. Napodobnil tým výkony Colorada (2022), Vegas (2020), Columbusu (2019) a Detroitu (2011). Paradoxné je, že Seattle sa darí strelecky, hoci mu od štvrtého duelu 1. kola chýba pre zranenie najlepší kanonier tímu zo základnej časti 40-gólový Jared McCann.