Tatar s Jersey vyrovnali sériu. Černákova Tampa premárnila náskok a je krok od konca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar s Jersey vyrovnali sériu. Černákova Tampa premárnila náskok a je krok od konca

Tomáš Tatar v súboji s Čechom Filipom Chytilom.
Tomáš Tatar v súboji s Čechom Filipom Chytilom.Profimedia
Štyri stretnutia sa hrali v noci z pondelka na utorok v kanadsko-americkej NHL. V troch z nich sa tešili z triumfu hostia, dva tímy získali výhodu mečbalov.

New York Rangers - New Jersey Devils 1:3

/ stav série 2:2 /

Hráči New Jersey vyhrali aj druhý zápas na ľade Rangers a dokonale súperovi vrátili zaváhanie z domácej pôdy. Kľúčovým mužom štvrtého duelu série bol Jonas Siegenthaler, ktorý bol v druhom súboji len zdravým náhradníkom, ale teraz asistoval na prvý a sám strelil druhý gól. 

Tomáš Tatar v treťom útoku nebodoval, na otvorenie štatistík v play-off stále čaká. V noci odohral 14:07 minúty bez strely na bránku či hitu. Nemalý podiel na triumfe mal aj gólman Akira Schmid s percentuálnou úspešnosťou zákrokov 95,7 %. Jaroslav Halák bol iba na striedačke.

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:5 pp

/ stav série 1:3 /

Tampa Bay bez zraneného Erika Černáka je na pokraji vypadnutia. Dôvodom je tretie víťazstvo Toronta v sérii, tretie po sebe a druhé v predĺžení. Domáci vyhrávali 2:0 aj 4:1, a to ešte ku koncu 50. minúty. Dve trefy má na konte Alexander Killorn.

V konečnom zúčtovaní to bolo málo platné, keďže zhodne dvomi zásahmi zavelil k obratu Auston Matthews, do predĺženia stretnutie poslal Morgan Rielly. V ňom bol na dve minúty vylúčený za podrazenie Michail Sergačov, čo v gól využil Alexander Kerfoot. Tri body za tri asistencie pribudli na konto Williama Nylandera.

Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights 2:4

/ stav série 1:3 /

Krok od postupu do druhého kola je aj Vegas. To síce ponúklo Winnipegu tri presilovky, z ktorých Jets dve premenili, ale napriek tomu hostia dokázali triumfovať. Autorom prvého aj posledného gólu Golden Knights bol Brett Howden.

Seattle Kraken - Colorado Avalanche 3:2 pp

/ stav série 2:2 /

Colorado nenadviazalo na nočnú hegemóniu hostí a stret so Seattlom nedotiahlo do úspešného obratu. Kraken vyhrávali 2:0, ale bol to Mikko Rantanen, ktorý poslal duel do predĺženia. To po rovných troch minútach ukončil v presilovke Jordan Eberle.