Debakle na úvod. Schytali to Devils s Tatarom i Toronto, Černák nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debakle na úvod. Schytali to Devils s Tatarom i Toronto, Černák nedohral

Černákovi pomáhali z ľadu spoluhráči.
Černákovi pomáhali z ľadu spoluhráči.Profimedia
Pohrebisko favoritov. Aj tak by sa dala označiť play-off noc z utorka na stredu v NHL, počas ktorej boli na súpiskách tímov traja Slováci. Z výhry sa tešili dvaja, jedného z hry vyradilo zranenie.

New Jersey Devils - New York Rangers 1:5

Štyri body Adama Foxa stáli za jasným triumfom Rangers proti Devils v prvom zápase play-off. Domáci sa presadili po prvý raz až v čase 57:14. Súpera prestrieľali 28:23, ale nebolo im to nič platné. 

Tomáš Tatar strávil na ľade 16:22 minúty, z duelu odišiel s mínusovým bodom, štyrmi strelami na bránku (druhý najväčší počet v tíme), jedným hitom, zablokovanou koncovkou i stratou puku. Jaroslav Halák zo striedačky vychádzať nemusel, Igor Šesťorkin odštartoval play-off s úspešnosťou zákrokov 96,4 %.

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:7

Erik Černák nedohral úvodné stretnutie 1. kola medzi Torontom a Tampou Bay. Dôvodom bol úder lakťom do hlavy od Michaela Buntinga na konci druhej tretiny, ktorý bol vylúčený do konca zápasu. Dovtedy si Černák pripísal na konto 9:27 minúty hracieho času, zakončenie na bránku, hit a tri zablokované pokusy súpera. Schytal menší trest za hrubosť, čo Maple Leafs pretavili v gól na 1:3.

Domáci prehrávali 0:3, dokázali sa vzchopiť a stiahnuť stratu na gól, ale svojou nedisciplinovanosťou inkasovali v priebehu päť a pol minúty trikrát a bolo po zápase. S bilanciou 1+2 odchádzali po záverečnom klaksóne Nikita Kučerov a Corey Perry. Horšie pre Lightning je, že sa pre zranenie museli predčasne z ľadu pobrať aj obranca Victor Hedman a útočník tretej formácie Michael Eyssimont. 

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 1:5

Po bezgólovej prvej časti sa ako prví presadili hokejisti Winnipegu. O víťazovi nebolo rozhodnuté až do predposlednej minúty, keď dvomi zásahmi do prázdnej bránky spečatil triumf Jets Adam Lowry. Iba 17 pokusov do bránkoviska súpera vyšlo Knights draho.

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 1:3

Aj po štvrtýkrát sa z triumfu tešili hostia a nižšie nasadený celok série. Očakávala sa výhra Colorada, obhajca Stanley Cupu na úvod zlyhal. Seattle podržal dvojbodový (1+1) Alexander Wennberg, nemecký gólman Philipp Grubauer zneškodnil 31 pokusov s úspešnosťou 97,14 %. Pre Kraken išlo zároveň o prvý play-off triumf v histórii dynastie.