Návrat Ružičku, Tatar sa presadil v slovenskom súboji i 10 gólov za tretinu na Floride

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Ružičku, Tatar sa presadil v slovenskom súboji i 10 gólov za tretinu na Floride
Tatar strelil svoj 16. gól sezóny, na výhru to nestačilo.
Tatar strelil svoj 16. gól sezóny, na výhru to nestačilo.Profimedia
Jedenásť stretnutí priniesla kanadsko-americká NHL v noci zo štvrtka na piatok. Nechýbala 14-gólová prestrelka, slovenský súboj, čisté konto i návrat Adama Ružičku (23) do zostavy Calgary prvý raz od 20. februára.

Florida Panthers - Montreal Canadiens 9:5

Neuveriteľných 10 gólov padlo v prvej tretine súboja medzi Floridou a Montrealom, po ktorej Panthers vyhrávali 7:3. V ďalšom priebehu duelu videli diváci už "iba" štyri presné zásahy. So štyrmi bodmi ukončil duel Matthew Tkachuk, blízko hetriku boli Aaron Ekblad a Carter Verhaeghe. Úspešnosť zákrokov brankárov nepresiahla hranicu 87,5 %.

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 3:4 sn

Tomáš Tatar vyrovnával z pohľadu New Jersey na 1:1, Erik Černák asistoval pri góle Stevena Stamkosa na 2:1 pre Tampu Bay. Zápas s dvomi Slovákmi šiel až do samostatných nájazdov, v ktorých uspeli Lightning. Stamkos síce v nájazdoch neuspel, ale v riadnom hracom čase si pripísal bilanciu 2+1.

Okrem gólu odchádzal Tatar zo stretnutia aj s jednou pluskou, dvomi zakončeniami na bránku, jednou zablokovanou strelou, dvomi ziskami puku a stráveným časom na ľade na úrovni 14:05 minúty. Pre krídelníka šlo o jubilejný 40. bod sezóny a šestnásty presný zásah.

Černákov ice-time dosiahol hranicu 20:46. Slovenský obranca mal rovnako plusový bod, ale aj dvojminútové vylúčenie za podrazenie, jednu koncovku, dva hity, zablokovaný pokus súpera a raz puk stratil. 

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4:2

Jaroslav Halák nedostal priestor v bránkovisku Rangers, ktoré doma porazilo Penguins. Dvojgólovým hrdinom Newyorčanov bol Chris Kreider, hosťom nepomohli dve asistencie Sidneyho Crosbyho

Winnipeg Jets - Boston Bruins 0:3

Jediné čisté konto sa zrodilo v súboji medzi Winnipegom a Bostonom. Všetkých 36 striel Jets zneškodnil Jeremy Swayman, z českej enklávy Bruins sa strelecky presadili Pavel Zacha a Tomáš Nosek.

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 2:7

Adam Ružička sa vrátil do zostavy Calgary vo štvrtej formácii a hoci nebodoval, odohral 12:45 minúty s jednou mínuskou, dvomi strelami a zhodným počtom hitov. Flames aj vďaka nemu porazili Vegas vysoko 7:2. Vydarenú noc zažil autor štyroch bodov (2+2) Tyler Toffoli.

Ottawa Senators - Colorado Avalanche 4:5

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 1:2

Edmonton Oilers - Dallas Stars 4:1

Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 3:2

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 4:1

San Jose Sharks - Seattle Kraken 1:2 sn