Klubový rekord Reinharta, historický obrat Vancouveru, Hyman vyrovnal Messiera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klubový rekord Reinharta, historický obrat Vancouveru, Hyman vyrovnal Messiera

Garland dokonal krásny obrat.
Garland dokonal krásny obrat.Profimedia
Kanadský hokejista Sam Reinhart (28) výrazne pomohol k triumfu Floridy nad Bostonom v druhom zápase semifinále Východnej konferencie NHL. Štyrmi asistenciami v jednom stretnutí vytvoril nový klubový rekord v play-off.

Štyri body (2+2) si pripísal aj jeho spoluhráč Barkov, kapitán Panthers zaznamenal 12. viacbodový zápas v kariére vo vyraďovačke. To sa v histórii klubu podarilo len jeho spoluhráčovi Verhaeghemu. Fínsky útočník sa zároveň stal prvým hráčom Floridy, ktorý v troch dueloch play-off za sebou nazbieral osem bodov. Center v nich získal štyri góly a štyri asistencie.

Obranca Forsling skóroval v noci na štvrtok len dve sekundy pred koncom druhej tretiny duelu, čím sa priblížil ku klubovému rekordu Tomáša Fleischmanna z roku 2012 na rozdiel jedinej sekundy. Florida prvýkrát v histórii strelila šesť gólov v rade v jednom zápase play-off.

Pri jedinom zásahu Bruins z hokejky Charlieho Coylea zaznamenal asistenciu Brad Marchand, ktorý si tak pripísal 138. bod v nadstavbe v kariére (56+82). Spomedzi aktívnych hráčov je historicky šiesty najproduktívnejší hokejista v play-off, keď vyrovnal zápis Patricka Kanea. V tohtoročných bojoch o Stanleyho pohár zaknihoval 10. bod a stal sa deviatym hráčom ligovej histórie s minimálne deviatimi vyraďovačkami, v ktorých získal dvojciferný počet bodov.

Vancouver vstúpil do semifinále Západnej konferencie triumfom 5:4 nad Edmontonom, hoci v súboji prehrával už 1:4. Canucks v minulosti vyhrali len jeden duel play-off, v ktorom prehrávali o tri góly - v roku 1994 v piatom súboji konferenčného finále proti Torontu. Hrdinom sa v 55. minúte stal Conor Garland.

Oilers nestačili ani dva presné zásahy Hymana, kanadský krídelník si dvoma presnými zásahmi upevnil vedúce postavenie v tabuľke strelcov v play-off, ktorú vedie s deviatimi gólmi. To je v dejinách klubu najvyšší počet gólov v prvých šiestich dueloch vyraďovačky - Hyman prekonal výkon Wayna Gretzkého (8) a vyrovnal zápis Marka Messiera z roku 1983.

Kapitán olejárov Connor McDavid zaznamenal asistenciu v šiestom zápase v rade od štartu vyraďovacej časti. V klubovej histórii sa tým priblížil výkonu Messiera, ktorý to dokázal v prvých siedmich stretnutiach v roku 1989.

Florida nadeľovala Bostonu, súboj okorenila bitka Pastrňáka. Canucks otočili duel s Oilers.