Koniec gólového pôstu. Slafkovský: Koncentrujem sa na každý tréning, chcem sa zlepšovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec gólového pôstu. Slafkovský: Koncentrujem sa na každý tréning, chcem sa zlepšovať

Slafkovský sa dočkal na ľade St. Louis.
Slafkovský sa dočkal na ľade St. Louis.Profimedia
Okrem debutového zásahu Martina Pospíšila (23) z Calgary zaujal slovenských fanúšikov gólom aj Juraj Slafkovský (19). Pre draftovú jednotku z roku 2022 to bol úvodný zásah v aktuálnom ročníku a prvý po 11 mesiacoch.

Pre Slafkovského to bol 50. zápas v NHL a celkovo piaty presný zásah. Jeho Montreal prehral v St. Louis 3:6. Mladý útočník nastúpil v prvej formácii s kapitánom Nickom Suzukim i Coleom Caufieldom a skóroval v štvrtej minúte, keď v presilovke vyrovnal na 1:1. V útočnom pásme si pekne vymenil puk s Alexom Newhookom a strelou švihom zblízka prekonal Joela Hofera.

“Snažil som sa viac strieľať a som rád, že to tam konečne padlo. Tréneri pomiešali zostavu, mali sme dobrú kombináciu hráčov. Snažíme sa niečo spraviť a chceme napredovať,” povedal pre nhl.com hokejista, ktorý zaznamenal druhý bod v sezóne a v 11 dueloch má bilanciu 1+1.

V NHL skóroval prvýkrát od 1. decembra 2022, zastavil sériu 31 duelov bez gólu. Proti St. Louis sa presadil aj v minulej sezóne. Slafkovský bol na ľade 18 minút a 6 sekúnd, čo je najviac v tomto ročníku, mal jeden mínusový bod a štyri strely na bránku.

Montrealské médiá a fanúšikovia z tohto kanadského hokejového mesta hru draftovej jednotky neustále rozoberajú a líšia sa v názoroch, či si zaslúži toľko priestoru, alebo by mal putovať na farmu.

“Sústredím sa na svoju hru a nesledujem médiá. Nemám ani Facebook a iné sociálne siete. Mám len Instagram, tam našťastie nepíšu ľudia zlé veci. Koncentrujem sa na každý tréning, na svoje výkony a chcem sa zlepšovať,” uviedol.

Štyri strely na bránku počas jediného duelu sú prísľubom do budúcna: “V každom zápase by som chcel toľko strieľať. Myslím, že teraz som sa dostal k viacerým pokusom, pretože som hral so Suzim a Coleom. Je to len dobré pre moje sebavedomie.”

Rodák z Košíc nastupoval v druhej presilovkovej formácii s Brendanom Gallagherom, Newhookom, Tannerom Pearsonom a Arberom Xhekajom. Práve v tejto zostave skóroval a vyrovnal na 1:1. Bol to jeho druhý presilovkový gól v kariére.

“V tomto zložení si rozumieme, je to dobre poskladané. Snažíme sa využiť každú sekundu na ľade a niečo vymyslieť. Som rád, že sme strelili gól,” pokračoval Slovák a dodal: “Nechcem sa zaoberať minulosťou, pretože to už nedokážem zmeniť. Po zápasoch si vždy pozriem video a snažím sa poučiť z chýb, ktoré som spravil. Pozerám sa dopredu.”

Slafkovského výkon pochválil aj tréner Montrealu Martin St. Louis. “Slaf odohral dobrý duel. Bol jedným z pozitív dnešného večera. Zdalo sa, že sa na ľade cíti dobre, teší ma, že dal gól. Je to dobrý hokejista,” povedal St. Louis pre journaldemontreal.com. Najbližšie sa Canadiens predstavia v noci na stredu doma proti Tampe Bay, za ktorú hráva ďalší Košičan - Erik Černák.