Košický súboj pre Černáka, Slafkovského 100. duel v NHL. Tatarova séria sa nekončí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košický súboj pre Černáka, Slafkovského 100. duel v NHL. Tatarova séria sa nekončí

Na ľade v NHL sa stretli dvaja rodáci z Košíc - Slafkovský (v červenom) a Černák.
Na ľade v NHL sa stretli dvaja rodáci z Košíc - Slafkovský (v červenom) a Černák.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay vyhrali v noci na nedeľu v zámorskej NHL nad Montrealom 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. V zápase proti sebe nastúpili Slováci a dvaja Košičania - Erik Černák (26) a Juraj Slafkovký (19), ani jeden z nich nebodoval. Do kanadského bodovania sa nezapísal ani ich krajan Tomáš Tatar (33), ktorého Seattle prehral s Edmontonom 1:2, či Martin Pospíšil (24). Jeho Calgary vyhralo nad Pittsburghom 4:3.

Tampa - Montreal 4:3 sn

Rozhodujúci nájazd Tampy premenil Victor Hedman, Slafkovský sa v rozstrele nepresadil. Domácich poslal v 51. minúte do predĺženia Tyler Motte, ktorý skóroval v oslabení. Hostia utrpeli siedmu prehru v predošlých ôsmich stretnutiach.

Černák bol na ľade 18:09 minúty, mal dva hity a duel ukončil s dvoma pluskami. Okrem toho obdržal aj sedem trestných minút, päť za bitku s Arberom Xhekajom.

Tá prerástla do hromadnej šarvátky, v ktorej bol zapojený aj Slafkovský, vyviazol však bez trestu. Na ľade bol 20:54 minúty, dvakrát vystreli na bránku a mal tri hity. Duel ukončil s dvoma mínuskami. Pre draftovú jednotku leta 2022 to bol jubilejný 100. súboj v NHL. Zaknihoval v nich 41 bodov za 17 gólov a 24 asistencií.

Seattle - Edmonton 1:2

Na oboch góloch Edmontonu sa podieľal hviezdny Leon Draisaitl. Pri prvom mu asistoval kapitán Connor McDavid a bodoval tak v desiatom zápase za sebou. Jeho tím zaznamenal tretie víťazstvo v rade. Tatar strávil na ľade 11:10 minúty, mal jednu strelu na bránku, jeden hit a nebodoval deviatykrát za sebou.

Calgary - Pittsburgh 4:3

V Calgary strelil víťazný gól len 50 sekúnd pred koncom stretnutia Jegor Šarangovič. Pospíšil hral v druhom útoku s Connorom Zarym a Nazemom Kadrim a na ľade strávil 12:17 minúty. Rozdal osem hitov, raz vystrelil na bránku a obdržal dvojminútový trest za nedovolené bránenie.

Ďalšie výsledky:

Carolina - Winnipeg 3:5

Nashville - Colorado 5:1

St. Louis - Minnesota 3:1

Buffalo - Vegas 7:2

Philadelphia - Ottawa 4:2

Toronto - NY Rangers 4:3 sn

NY Islanders - Boston 5:1

Dallas - San Jose 3:2

Chicago - Columbus 2:5

Detroit - Florida 0:4