Kuriózny gól Hymana, proti LA Kings skóroval ústami: Rád to absolvujem každý deň

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kuriózny gól Hymana, proti LA Kings skóroval ústami: Rád to absolvujem každý deň

Kanaďan sa do listiny strelcov zapísal zvláštnym spôsobom.
Kanaďan sa do listiny strelcov zapísal zvláštnym spôsobom.Profimedia
Nočné zápasy zámorskej NHL priniesli až dva góly, ktoré padli po zásahu puku do úst. Netradičným spôsobom skóroval útočník Edmontonu Zach Hyman (30). Z atypického odrazu vyťažil aj Brock Nelson (31) z NY Islanders, keď uspel po tom, čo puk zasiahol tvár brániaceho Sebastiana Aha (25) z Caroliny.

Na Hymanov zásah na sociálnych sieťach reagovalo viacero fanúšikov a osobností z hokejového prostredia. Podľa bývalého hráča Edmontonu Lukea Gazdica išlo o kuriózny, no príkladný symbol vyraďovacích bojov: "Od tváre a dovnútra, toto je play-off, bejby," uviedol na Twitteri.

Kanadský útočník zvýšil náskok Edmontonu na priebežných 5:2, keď v 36. minúte využil presilovku. Puk ho zasiahol po tom, čo sa snažil odvrátiť tvár od strely Boucharda. "Nebolo to úplne príjemné, ale je to v poriadku. Takúto výmenu rád absolvujem každý deň," povedal Hyman s úsmevom. Jeho tím napokon triumfoval 6:3 a vo štvrťfinále Západnej konferencie sa dostal do vedenia 3:2.

Spomínaná kuriozita prišla niekoľko hodín po tom, čo podobne skóroval aj útočník New Yorku Islanders Brock Nelson. V 24. minúte zápasu na ľade Caroliny trafil puk z hokejky Pierra Engvalla tvár útočníka domácich Sebastiana Aha, od ktorého sa odrazil pred Nelsona, ktorý zblízka upravil na priebežných 0:2.

Zaujímavé je, že práve Nelson nastúpil s tvárovým krytom. Islanders napokon zvíťazili 3:2 a stav štvrťfinálovej série Východnej konferencie znížili na 2:3 na zápasy.