Kuriózny gól Nemca proti Slafkovskému, trio Slovákov v Calgary i dve premiéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kuriózny gól Nemca proti Slafkovskému, trio Slovákov v Calgary i dve premiéry

Nemec sa tešil z kuriózneho zásahu.
Nemec sa tešil z kuriózneho zásahu.Profimedia
Príprava na novú sezónu NHL pokračuje. V noci z pondelka na utorok sa hralo deväť stretnutí, hneď v štyroch mal zastúpenie aj slovenský hokej.

Montreal - New Jersey 2:4

Zo súboja minuloročnej jednotky a dvojky draftu NHL vzišiel lepšie Šimon Nemec. Obranca New Jersey sa nielen tešil z triumfu, ale aj sa na ňom podieľal kurióznym gólom počas presilovky na začiatku druhej tretiny, keď nahodil puk z polovice, pričom ten sa odrazil od zadného mantinelu a so šťastím skončil v bránke. Nemec odohral 17:45 minúty, celkovo trikrát zakončil, zablokoval dve strely, ale dvakrát puk aj stratil.

Na druhej strane Juraj Slafkovský odišiel z duelu s jednou pluskou, tromi hitmi a dvomi koncovkami, ktoré zrazil súperovi počas takmer 19 minút na ľade (18:55). Klenot Montrealu hral v prvej formácii, zatiaľ čo Nemec sa predstavil v druhom obrannom páre.

Calgary - Seattle 3:5 

Pôsobenie Mariána Studeniča za Seattle proti Calgary ohraničila prvá tretina. Slovenský útočník predčasne dohral po vrazení na mantinel, navyše dostal trest za nešportové správanie. Bez jednej sekundy mal ice-time štyri minúty, k tomu je potrebné pridať bodyček a blok strely.

Colorado - Vegas 3:2

Dres Colorada si pri triumfe nad úradujúcimi majstrami prvýkrát obliekol Maroš Jedlička, ktorého "lavíny" draftovali tento rok. Krídelník sa objavil v tretej lajne domácich, do štatistík mu pribudli dva zisky puku počas 13:25 minút v dueli. 

Seattle - Calgary 2:3 sn

Hneď traja Slováci hájili farby Calgary v druhom nočnom prípravnom súboji so Seattlom. Bodoval iba Martin Pospíšil, ktorý asistoval na druhý zásah hostí. Zaznamenal dva bodyčeky a dve zablokované strely (ice-time 12:58 minúty). 

Prvokolový výber Flames v poslednom drafte Samuel Honzek strávil na ľade 15:19 minúty s dvomi hitmi a debutoval za Calgary. Adam Ružička (19:53) ako stabilný člen prvého tímu zaknihoval mínusku, strelu na bránku, hit, jednu zablokovanú strelu a úspešnosť na vhadzovaniach mal 39 %.  

Ďalšie výsledky:

Florida - Nashville 5:0

Florida - Nashville 5:2

New Jersey - Philadelphia 6:0

Toronto - Ottawa 3:4 pp

Winnipeg - Edmonton 5:0