Los Angeles si poistilo služby kapitána. Kopitar predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Los Angeles si poistilo služby kapitána. Kopitar predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

Anže Kopitar odohral v NHL už 17 sezón.
Anže Kopitar odohral v NHL už 17 sezón.@AnzeKopitar
Kapitán Los Angeles Anže Kopitar (35) predĺžil zmluvu s Kings o ďalšie dva roky, počas ktorých zarobí 14 miliónov dolárov (12,85 milióna eur). Zmluva vstúpi do platnosti o rok, keď slovinskému útočníkovi vyprší súčasný osemročný kontrakt na 80 miliónov dolárov.

"Sme radi, že sme dosiahli dohodu, ktorá Anžeho udrží v Los Angeles. Je to ďalší krok v našom boji o Stanleyho pohár," povedal viceprezident a generálny manažér klubu Rob Blake. "Ako náš kapitán je srdcom a dušou tímu, pričom aj naďalej bude hrať v klube dôležitú úlohu."

Kopitar pôsobí v NHL už 17. sezónu, pričom celý čas bol verný Los Angeles. Už po pätnásty raz bol najproduktívnejším hráčom tímu, keď nazbieral 28 gólov a 46 asistencií. To sa podarilo s jedným klubom iba Gordiemu Howeovi, ktorý vládol tímovej produktivite v Detroite 17 sezón.

"Los Angeles sa pre mňa a moju rodinu stalo domovom a som nadšený, že si tu môžem predĺžiť kariéru," uviedol Kopitar. "Viem, že sme blízko k niečomu výnimočnému. Teším sa, že nám pomôžem napredovať a dosiahnuť náš cieľ - opäť vyhrať Stanleyho pohár," vyhlásil držiteľ trofeje z rokov 2012 a 2014.