MacKinnon to už nedobehol, produktivitu ovládol Kučerov. Kráľom strelcov sa stal Matthews

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
MacKinnon to už nedobehol, produktivitu ovládol Kučerov. Kráľom strelcov sa stal Matthews
Kučerov zažil jedinečnú základnú časť NHL.
Kučerov zažil jedinečnú základnú časť NHL.Profimedia
Nikita Kučerov (30) sa druhýkrát v kariére stal víťazom Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL, keď v nej nazbieral 144 bodov (44+100) v 81 zápasoch. Krídelník Tampy Bay vyhral produktivitu so štvorbodovým náskokom pred Nathanom MacKinnonom (28) z Colorada. Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca súťaže si vďaka 69 gólom vyslúžil Auston Matthews (26) z Toronta.

MacKinnon zaostával pred záverečnou nocou za Kučerovom o šesť bodov. Kým Tampa už základnú časť dohrala, Colorado čakal v noci na piatok ešte posledný duel proti Edmontonu. Center Avalanche si napokon pripísal "len" dve asistencie, ktorými pomohol k víťazstvu 5:1. Dlhodobú časť sezóny tak zakončil so ziskom 140 bodov (51+89).

Tretí skončil v kanadskom bodovaní Connor McDavid, držiteľ Art Ross Trophy z predošlých troch ročníkov vynechal šesť zápasov a získal 132 bodov (32+100).

Matthews sa stal suverénne najlepším strelcom základnej časti, pred druhým Samom Reinhartom (57) mal 12-gólový náskok. Američan získal Maurice Richard Trophy tretíkrát v kariére. Päťdesiatgólovú hranicu pokorili aj Zach Hyman z Colorada (54) a MacKinnon (51).

William M. Jennings Trophy pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov patrí Connorovi Hellebuyckovi z Winnipegu. Jets dostali za celú základnú časť iba 199 gólov, o jeden menej ako Florida. Mali tak priemer 2,43 inkasovaného gólu na zápas. Hellebuyck dosiahol úspešnosť zásahov 92,1 percenta a gólový priemer 2,39.