Tatar a Pospíšil ukončili sezónu výhrami, 140-bodový MacKinnon prekonal Štastného

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar a Pospíšil ukončili sezónu výhrami, 140-bodový MacKinnon prekonal Štastného
Tatar celkovo nazbieral 24 bodov.
Tatar celkovo nazbieral 24 bodov.Profimedia
Základná časť NHL napísala svoju poslednú kapitolu aktuálneho ročníka, ktorá rozhodla o celkovom zložení dvojíc v play-off. Tomáš Tatar (33) a Martin Pospíšil (24) sa so sezónou rozlúčili víťazstvami. Produktívny Nathan MacKinnon (28) na svoje konto nasmeroval kanadské body s poradovými číslami 139 a 140, čím pokoril rekordný zápis organizácie Petra Šťastného (67).

Minnesota - Seattle 3:4

Seattle zavítal do Minnesoty na súboj, ktorý už nemohol zmeniť osud a odvrátiť koniec ročníka ani jedného z tímov. Hostia prichádzali na ľad súpera so sériou štyroch prehier, v ich štvrtom útoku sa objavil Tomáš Tatar. Slovenský hokejista nebodoval, odohral 12:06 min a sezónu, ktorú začínal v Colorade, ukončil s bilanciou 9+15.

V kádri Kraken sa našli traja dvojbodoví hráči, najvýraznejšie sa však pod víťazstvo podpísal Yanni Gourde, a to dvomi presnými zásahmi počas oslabení. O ten víťazný sa postaral v 59. minúte. Wild tak ukončili základnú časť na 10. mieste tabuľky Západnej konferencie, ich oponent sa umiestnil o dve priečky nižšie.

Calgary - San Jose 5:1

Nič dramatické sa už nemohlo udiať ani v Calgary, kam zavítalo San Jose. Pred polovicou merania síl to ale pre hostí začínalo vyzerať na poriadny debakel - prehrávali už 0:5. Na štvrtom zásahu domácich mal zásluhu aj Martin Pospíšil, ktorý v 26. minúte pripravil Rooneymu puk do ideálnej palebnej pozície, americký útočník sa nemýlil a ukážkovo zakončil.

Slovák vo farbách Flames tak počas sezóny 2023/24 nazbieral osem gólov a 16 asistencií. V zápase to dlho vyzeralo, že San Jose odíde bez čestného zápis, deväť sekúnd pred koncom to ale zmenil Zetterlund. Calgary obsadilo 11. pozíciu západu, Sharks skončili na dne tabuľky.

Colorado - Edmonton 5:1

Oilers nechali odpočívať najväčšie hviezdy McDavida a Draisaitla, pred play-off oddychovali aj Hyman, Nugent-Hopkins, Kane, Bouchard či Ekholm. Dvomi gólmi sa pod triumf Avalanche podpísal Ničuškin. Dve asistencie si pripísal MacKinnon, čo už mu však nestačilo, aby dostihol lídra ligovej produktivity Nikitu Kučerova.

Za krídelníkom Tampy zaostal v konečnom poradí o štyri body. Kanaďanových 140 bodov (51+89) je však nový rekord organizácie, prekonal zápis legendárneho slovenského útočníka Petra Šťastného, ktorý získal 139 bodov v sezóne 1981/82 v čase, keď ešte klub sídlil v Quebecu pod názvom Nordiques.

Ďalšie výsledky:

Winnipeg - Vancouver 4:2

Vegas - Anaheim 1:4

Los Angeles - Chicago 5:4 pp

1. kolo play-off Východnej konferencie:

Florida - Tampa Bay

Boston - Toronto 

New York Rangers - Washington

Carolina - New York Islanders

1. kolo play-off Západnej konferencie:

Winnipeg - Colorado

Vancouver - Nashville

Dallas - Vegas

Edmonton - Los Angeles