Slováci v zámorí: 50-bodový Slafkovský, najproduktívnejší Mešár na pokraji vypadnutia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: 50-bodový Slafkovský, najproduktívnejší Mešár na pokraji vypadnutia
Slafkovský ukončil z osobného hľadiska dobrú sezónu a mieri na MS.
Slafkovský ukončil z osobného hľadiska dobrú sezónu a mieri na MS.Profimedia
Ďalší týždeň je za nami a Flashscore Správy znova mapujú, ako sa darilo slovenským hráčom v zámorských súťažiach.

NHL

Juraj Slafkovský ukončil základnú časť vo veľkom štýle, pretože v poslednom stretnutí strelil proti Detroitu 20. gól v sezóne a pridal takisto 30. asistenciu, takže ročník ukončil na 50 bodoch v 82 zápasoch. Stal sa štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu. Následne potvrdil účasť na MS v Česku.

Tomáš Tatar prelomil gólové suchoty a bodoval dvakrát po sebe, čo sa mu naposledy podarilo koncom januára. Najskôr asistoval v súboji s Dallasom, následne skóroval do siete Winnipegu. Martin Pospíšil sa blysol dvomi asistenciami v súboji proti Anaheimu, vzápätí raz prihrával pri výhre nad Arizonou.

Obranca Šimon Nemec ukončil základnú časť so ziskom 19 bodov (3+16), odohral 60 zápasov. Predtým stihol trinásť stretnutí za Uticu v AHL (2+6) a rovnako ako Slafkovský, tiež sa pozrie na MS. Erik Černák strelil proti Buffalu svoj druhý gól v sezóne a potom výhrou zakončil základnú časť. Tampu Bay čaká v prvom kole play-off Florida.

Do vyraďovacej fázy sa pozrú len dvaja slovenskí hráči. Tým druhým je Martin Fehérváry, ktorého Washington v závere zabral a vybojoval si miestenku. Bratislavský rodák v ostatných dvoch dueloch získal zhodne dve plusky, pričom hral najskôr 26 minút a potom cez 27. Na Capitals čaká NY Rangers.

AHL

Marián Studenič zaznamenal vďaka asistencii proti Bakersfieldu svoj 42. bod, ostáva najproduktívnejším Slovákom. Pavol Regenda odohral za posledných sedem dní až štyri zápasy a v troch bodoval (1+2). Martin Chromiak skóroval pri výhre Ontaria a zatiaľ nazbieral 31 bodov, čím už prekonal minulú sezónu.

Miloš Kelemen sa presadil proti Coloradu a oznámil, že na MS nepríde, pretože sa pripravuje na narodenie svojho prvého potomka. Adam Sýkora sa gólovo presadil po mesiaci a prispel k výhre Hartfordu proti Charlotte. Patrik Koch najskôr zaknihoval jednu asistenciu, potom proti Coloradu nazbieral až 12 trestných minút.

Samuel Kňažko strelil do siete Lavalu svoj druhý zásah v sezóne. Samuel Honzek a ani Martin Mišiak po príchode z juniorských súťaží zatiaľ nenastúpili.

OHL

Dalibor Dvorský a jeho Sudbury sú na pokraji vypadnutia, pretože v sérii 2. kola play-off proti North Bay prehrávajú už 0:3. Šikovný center zatiaľ získal dva body (1+1), avšak v každom stretnutí zaknihoval aj dve mínusky. V rovnakej pozícii je takisto Filip Mešár, nakoľko Kitchener takisto prehráva 0:3 a to proti Londonu.

Mladý slovenský útočník bodoval v každom stretnutí, dokopy nazbieral až päť asistencií a v play-off je s 15 bodmi (1+14) na delenom prvom mieste kanadského bodovania medzi všetkými hráčmi OHL. Ostatní Slováci už skôr vypadli.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec po tom, ako jeho Prince George prešiel cez prvé kolo hladko 4:0, vyhráva aj v druhom kole proti Kelowne 3:1. Slovákovi vyšiel hlavne druhý duel, v ktorom skóroval a zaznamenal tri plusky. Ostatní Slováci už skôr vypadli.

QMJHL

Útočník Peter Repčík a jeho Drummondvile zatiaľ zažívajú vydarené play-off. V prvom kole prešli Voltigeurs hladko 4:0 na zápasy, proti Sherbrooke vyhrávajú priebežne 3:1. Mladíkovi vyšiel tretí duel, pri výhre 7:1 strelil dva góly a na jeden prihral. Na strane tímu ťahajúceho za kratší koniec je František Dej, no v play-off ešte nebodoval.

USHL

Útočník Juraj Pekarčík síce pre zranenie odohral len 43 zápasov, ale napriek tomu sa stal najproduktívnejším slovenským hráčom v súťaži, keďže získal 59 bodov za deväť gólov a 40 asistencií. Jeho tím skončil na druhom mieste v dlhodobej súťaži.

Libor Nemec mal v 54 dueloch celkom 51 bodov (27+24), play-off otvoril dvomi asistenciami v troch stretnutiach. Jeho spoluhráč a brankár Adam Gajan nastúpil do dvoch dueloch play-off. Napriek výhre v tom úvodnom mal iba 78,3-percentnú úspešnosť zákrokov, inkasoval päťkrát. Potom zaznamenal 80-percentnú úspešnosť pri prehre.

Daniel Jenčko odštartoval play-off tromi asistenciami v troch vystúpeniach. Brankár Šichabutdin Gadžijev nastúpil do posledných dvoch zápasov základnej časti, zhodne proti Chicagu a tešil sa z dvoch výhier. Samuel Urban udržal čisté konto v súboji Sioux City proti Lincolnu.