Majstri si postrážili oporu úspechu, brankár Hill ostáva vo farbách Vegas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Majstri si postrážili oporu úspechu, brankár Hill ostáva vo farbách Vegas
Hill sa tešil zo zisku Stanleyho pohára s Vegas.
Hill sa tešil zo zisku Stanleyho pohára s Vegas.@GoldenKnights
Adin Hill (27) bude aj naďalej hájiť bránkovisko úradujúcich šampiónov v NHL. S Vegas sa dohodol na novej dvojročnej zmluve na celkovú sumu 9,8 milióna dolárov a nestane sa neobmedzeným voľným hráčom. Finančne si výrazne polepší, keďže mu končí kontrakt s príjmom 4,35 milióna dolárov.

Kanaďan Hill v minulej sezóne nastúpil v 27 zápasoch základnej časti a vychytal 16 víťazstiev s priemerom 2,5 gólu na zápas a 91,5-percentnou úspešnosťou zákrokov. V play-off bol jednou z hlavných postáv úspešného ťaženia za Stanleyho pohárom. V 16 dueloch zaknihoval 11 výhier, v priemere inkasoval 2,17 gólu, mal 93,2 % úspešnosť intervencií a udržal dve čisté kontá.

Celkovo má v základnej časti NHL bilanciu 101 zápasov, z toho v 88 prípadoch bol jednotkou tímu. Päť stretnutí ukončil s vychytanou nulou. V minulosti hrával aj za Arizonu Coyotes a San Jose Sharks.

Počas uplynulého ročníka strážili bránku Golden Knights v základnej časti štyria ďalší brankári. Čech Jiří Patera, ktorý svoje prvé dva štarty v NHL premenil na víťazstvo, dostal ako chránený voľný hráč kvalifikovanú ponuku. Jonathan Quick a Laurent Brossoit sa môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Logan Thompson má zmluvu na ďalšie dve sezóny.