Matthews rozobral Fehérváryho Washington, čisté konto pre českého brankára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Matthews rozobral Fehérváryho Washington, čisté konto pre českého brankára
Fehérváry (vpravo) v súboji s Matthewsom.
Fehérváry (vpravo) v súboji s Matthewsom.Profimedia
Slovenský obranca Martin Fehérváry (24) bol ako jediný z krajanov v akcii počas nočného programu NHL. Opora defenzívy Washingtonu však za sebou nemá dobrý duel z pohľadu štatistík.

Washington - Toronto 3:7

Fehérváry odchádzal zo súboja s tromi mínusovými bodmi. Odohral 20:20 minúty, počas nich si do štatistík pripísal ešte strelu na bránku, tri hity a jedno zakončenie hostí zablokoval. Bolo to však málo, keďže Toronto rozhodlo o triumfe v tretej perióde. Ešte v 48. minúte domáci prehrávali o gól 3:4, len aby následne vybuchli.

Päť bodov za dva góly a tri asistencie zaknihoval Auston Matthews, štyri prihrávky Max Domi, zhodne gól a dve asistencie William Nylander a John Tavares. Washingtonu nepomohli ani dva presné zásahy Alexandra Ovečkina.

Capitals si prehrou zároveň zhoršili šance na postup do play-off. Kým pred zápasom sa pohybovali na úrovni 56,3 %, po ňom podľa portálu MoneyPuck.com klesli na 42 %. Toronto má podľa týchto výpočtov boj o Stanley Cup prakticky istý (99,99 %).

Dallas - Arizona 5:2

Bitku o prvé miesto v Centrálnej divízii nechce vzdať Dallas, ktorý bodovo dorovnal dvojicu Winnipeg & Colorado. Všetky tri celky majú na konte 93 bodov, avšak Stars odohrali 70 zápasov, Avalance 69 a Winnipeg 68. Na play-off to s prehľadom stačí.

Domácim proti Arizone zase s prehľadom stačilo na výhru rozpätie od 28. do 46. minúty, keď strelili všetkých päť zásahov. Formu potvrdil nováčik Logan Stankoven, keď v 12. stretnutí strelil šiesty gól, čo zároveň znamenalo jeho 10. bod v profilige.

Los Angeles - Minnesota 6:0

Hneď štyria hráči odchádzali z ľadu s bilanciou 1+1 po tom, čo Kings rozdrvili Wild. Los Angeles sa presadilo v prvej i druhej tretine po trikrát, v záverečnom dejstve sme sledovali vyvrcholenie už bez tak nervózneho diania na ľadovej ploche. 

V 55. minúte sa strhla veľká mela, po ktorej arbitri rozdali 10 osobných trestov na 10 minút. Zapojené do nej boli aj hviezdy ako Kopitar, Dubois či Kempe. Čisté konto si vďaka 31 zákrokom udržal Čech David Rittich, bola to preňho tretia nula v sezóne.

V priamom súboji o play-off v Západnej konferencii tak boli úspešnejší domáci, keď si upevnili siedmu pozíciu s 83 bodmi, zatiaľ čo Minnesota zostala deviata so 76 bodmi. Oproti ôsmemu Vegas (79 bodov) pritom odohrala o dva zápasy viac.