Montreal našiel vo štvrtom kole draftu skrytý diamant a teraz si ho upísal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Montreal našiel vo štvrtom kole draftu skrytý diamant a teraz si ho upísal

Farrell čoskoro zažije debut v NHL.
Farrell čoskoro zažije debut v NHL.Profimedia
Montreal Canadiens sa dohodol na trojročnom nováčikovskom kontrakte v priemernej hodnote 1,16 milióna dolárov s americkým útočníkom Seanom Farrellom (21).

Kanadská organizácia draftovala hokejistu vo štvrtom kole draftu 2020 z celkového 124. miesta. Doposiaľ pôsobil v NCAA, kde bol oporou Harvardskej univerzity. Počas aktuálneho ročníka nazbieral v 34 zápasoch 53 bodov za 20 gólov a 33 asistencií, stal sa štvrtým najproduktívnejším hráčom základnej časti.

Priemer viac ako bod mal aj v predošlej sezóne. Počas ročníka 2020/21 ich pritom v USHL zaknihoval až 101. Farrell sa veľmi skoro dostal do národného tímu USA, v roku 2022 reprezentoval na ZOH i MS. Dokopy odohral štrnásť duelov so ziskom dvanástich bodov.

Rodák z Miltonu nastúpi za Canadiens už v najbližších dvoch stretnutiach NHL proti Buffalu a Philadelphii. Na listine dlhodobo zranených hokejistov v kádri Montrealu sú Josh Anderson, Cole Caufield, Christian Dvorak, Joel Armia, Juraj Slafkovský, Paul Byron a Sean Monahan, aj preto dostávajú šancu viacerí mladíci.