Montreal vítal svoju ikonu, Slafkovského 19. bod sezóny pri výhre Canadiens

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Montreal vítal svoju ikonu, Slafkovského 19. bod sezóny pri výhre Canadiens
Slafkovský a spol. sa tešili z triumfu.
Slafkovský a spol. sa tešili z triumfu.Profimedia
Pri zraneniach Černáka (26) i Pospíšila (24) a výmene Ružičku (24) do Arizony boli v ostrej akcii NHL iba dvaja slovenskí hokejisti. Viac dôvodov na úsmev mal Juraj Slafkovský (19), ktorý k výhre Montrealu prispel asistenciou. Šimon Nemec (19) nebodoval a jeho New Jersey neuspelo na ľade Caroliny.

Montreal - NY Islanders 4:3

Po výpraskoch v Ottawe i Bostone a domácej prehre opäť s tímom Senators sa hráči Canadiens chceli pred svojimi fanúšikmi predviesť v lepšom svetle. Príležitosť na to mali proti celku Islanders, ktorý z posledných šiestich vystúpení nezvíťazil až v piatich. Na lavičke hostí stál Patrick Roy, ktorý počas aktívnej kariéry dvakrát získal s Montrealom Stanley Cup. V Bell Centre sa brankárska ikona dočkala milého privítania.

Hostitelia duelu sa z presného zásahu prvýkrát tešili po siedmich minútach, keď v presilovej hre predviedli parádnu biliardovú akciu. Na jej konci bol tímový kapitán Suzuki, ktorého pred bránkou našiel 13. asistenciou v ročníku Slafkovský. O päť minút neskôr viedol Montreal už 3:0, týmto skóre sa úvodná tretina aj skončila.

Káder z New Yorku v prostrednej časti dokázal znížiť a v tretej sa postaral o vyrovnanie. Zlomový moment prišiel v 58. minúte - víťaznú trefu vyprodukoval domáci Monahan. Na najlepšiu osmičku Východnej konferencie strácajú Canadiens osem bodov.

Carolina - New Jersey 3:2

Hurricanes a Devils sa naposledy stretli v máji, z domáceho triumfu 3:2 po predĺžení sa vtedy tešili hráči Caroliny. Teraz im na rovnaký výsledok stačil základný hrací čas. Značne si pomohli gólovými vstupmi do prvých dvoch tretín. Po 90 sekundách zápasu viedli 1:0, vo štvrtej minúte prostrednej časti bol stav už 3:0 - druhý a tretí zásah hostiteľov sa zrodili v rozmedzí 25 sekúnd.

New Jersey znížilo v úvode poslednej periódy, no ďalší gól pridalo až tri sekundy pred záverom a na body to nestačilo. Nemec si kanadské štatistiky nevylepšil, v elitnej obrannej dvojici svojho mužstva odohral 20 minút a 20 sekúnd.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Philadelphia 3:0

Ottawa - Boston 2:3 pp

Tampa - Arizona 6:3

Dallas - Anaheim 4:3 pp

Minnesota - Nashville 2:3

Calgary - Columbus 2:5

Edmonton - Chicago 3:0