Rozvaha v každej situácii, chválil ho tréner. Mal som šťastie, vraví Tatar po dvoch góloch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozvaha v každej situácii, chválil ho tréner. Mal som šťastie, vraví Tatar po dvoch góloch

Tatar má na konte v aktuálnej sezóne NHL šesť gólov.
Tatar má na konte v aktuálnej sezóne NHL šesť gólov.TASR
Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal prvý dvojgólový duel v zámorskej NHL od 11. apríla 2023. Tridsaťtriročný útočník sa dvoma presnými zásahmi podieľal na triumfe Seattlu nad Chicagom. Tréner Dave Hakstol (55) označil Tatara za inteligentného hráča, ktorý dokáže pozdvihnúť výkony svojich spoluhráčov.

Seattle - Chicago 6:2

Seattle viedol po dvoch tretinách 4:1, no už po 39 sekundách tretieho dejstva strelil kontaktný gól hosťujúci útočník Nick Foligno. Domáci však nespanikárili a v 45. minúte prišiel Tatarov prvý strelecký moment.

Krídelník elitného útoku si šikovne nakorčuľoval za obrancov Blackhawks a po prihrávke od Jordana Eberleho zakončil svoj prienik presnou strelou pod vyrážačku švédskeho brankára Arvida Söderbloma

"Úprimne povedané, len som sa snažil zdvihnúť hlavu a čo najrýchlejšie prečítať brankára. Videl som malý otvor a snažil som sa vystreliť. Mal som šťastie, že mi to vyšlo," uviedol Tatar pre oficiálnu webovú stránku nhl.com.

Tatar si 57. minúte v útočnom pásme prikryl puk, zbavil sa obrancu Alexa Vlasica a krížnou prihrávkou našiel Willa Borgena. Americký obranca od mantinelu nahodil puk na Söderbloma a ten ho pravým betónom vyrazil priamo na čepeľ hokejky Tatara, ktorý spečatil triumf Kraken.

"Veľmi sa mi páčila jeho hra na puku a rozvaha v každej situácii. Bol naozaj efektívny a pomohol nám doviesť zápas do víťazného konca," povedal na adresu Tatara tréner Seattlu Dave Hakstol.

Okrem dvoch gólov si slovenský útočník za 15:42 min na ľade pripísal aj štyri plusové body. Tatar vďaka tomu s +11 vedie tímovú tabuľku plusových/mínusových bodov. "Je to inteligentný hráč, ktorý nájde spôsob, ako zlepšiť hru svojich spoluhráčov," dodal Hakstol.