Tatar pomohol dvomi gólmi, Fehérváry v treťom páre pri šou MacKinnona s Rantanenom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar pomohol dvomi gólmi, Fehérváry v treťom páre pri šou MacKinnona s Rantanenom

Tatar (vpravo) oslavuje jeden z gólov svojho tímu.
Tatar (vpravo) oslavuje jeden z gólov svojho tímu.Profimedia
Oba zápasy, v ktorých hrali Slováci z noci na štvrtok v zámorskej NHL, sa skončili výsledkom 6:2. V prvom smútil obranca Martin Fehérváry (24), v druhom sa tešil útočník Tomáš Tatar (33), ktorý sa dvakrát strelecky presadil, čím v štatistikách krajanov dobehol na vrchole bodovania Juraja Slafkovského (19) so zhodnou bilanciou 18 bodov (obaja nazbierali šesť gólov a dvanásť asistencií).

Colorado - Washington 6:2

Martin Fehérváry bol preradený do tretieho defenzívneho páru, v ktorom odohral len 15:28 minúty, do štatistík mu pribudol jeden mínusový bod, tri strely na bránku a jeden blok strely. V denverskej Ball Arene to však bol večer prvej domácej formácie. 

Nathan MacKinnon dal štyri góly a na jeden asistoval, Mikko Rantanen to mal naopak (1+4). Tri body išli na konto Calea Makara (1+2). Colorado vyhralo tretí z ostatných štyroch duelov, Washington ťahá šnúru troch zápasov bez výhry.

Seattle - Chicago 6:2

Tomáš Tatar uzatváral skóre súboja medzi Seattlom a Chicagom dvomi zásahmi v tretej tretine. Boli to preňho góly číslo päť a šesť v aktuálnej sezóne NHL. Krídelník okrem toho zaznamenal hneď štyri plusové body, trafil sa z dvoch striel na bránku, hoci raz stratil puk počas svojho pobytu na ľade (15:42 minút).

Kraken ukončili svoju mizériu, keď vyhrali prvý raz po štyroch stretnutiach, na play-off strácajú z 11. miesta Západnej konferencie dva body. Chicago je v rovnakej tabuľke na 15. priečke, pričom je len o skóre pred posledným San Jose.

Ďalšie zápasy:

Florida - Arizona 6:2

Toronto - Winnipeg 1:0 pp

Boston - Carolina 2:3

Vancouver - St. Louis 3:4 pp

Los Angeles - Buffalo 3:5