Návrat do NHL sa nekoná. Halák sa s Carolinou rozchádza bez zmluvy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat do NHL sa nekoná. Halák sa s Carolinou rozchádza bez zmluvy

Jaroslav Halák si zmluvu v Caroline nevybojoval.
Jaroslav Halák si zmluvu v Caroline nevybojoval.Profimedia
Jaroslav Halák (38) strávil s tímom Caroliny Huricanes dva týždne. Napriek tomu, že v tréningovom procese sa javil veľmi pozitívne, ku koncu v klube bol naklonený aj samotný slovenský brankár.

V pozícii voľného hráča dostal príležitosť po tom, ako Frederik Andersen bude mimo hru bližšie nešpecifikovaný čas pre problémy so zrážanlivosťou krvi. Halák sa telefonátu potešil a do Caroliny cestoval motivovaný. Túži naplniť osobnú ambíciu v podobe tristo víťazstiev v NHL. Ak by uspel, bola by to jeho 18. sezóna v zámorskej profilige.

"Rozhodnutiu bol naklonený. Nakoniec to bola obojstranná záležitosť. Je to pre neho náročné. Myslím, že si uvedomil, aké ťažké je na konci robiť takéto rozhodnutia, keď máte rodinu a všetko ostatné," priblížil koniec skúšky slovenského brankára Rod Brind'Amour.

V uplynulej sezóne pôsobil Jaroslav Halák v New Yorku Rangers, za ktorý odchytal 25 zápasov s priemerom 2,72 inkasovaného gólu na zápas a 90,3 % úspešnosťou zákrokov. Počas svojej kariéry v zámorí hral aj za Vancouver, Boston, NY Islanders, Washington, Buffalo, St. Louis a Montreal, ktorý ho draftoval v roku 2003 z 271. miesta.

V profilige odohral 581 zápasov základnej časti s priemerom 2,50 gólu a 91,5 % úspešnosťou, vychytal 53 shutoutov a dokopy 295 víťazstiev. V 39 stretnutiach play-off má bilanciu 2,48 inkasovaného gólu na zápas a 91,9 % úspešnosť.