Návrat sa blíži. Bedard by sa po zranení mohol čoskoro objaviť v zostave Chicaga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat sa blíži. Bedard by sa po zranení mohol čoskoro objaviť v zostave Chicaga

Bedard nehral od začiatku januára.
Bedard nehral od začiatku januára.Profimedia
Chicago by mohlo čoskoro privítať späť útočníka Connora Bedarda, jednotku draftu NHL. Osemnásťročný talent bol vyše mesiaca mimo hry so zlomenou čeľusťou. Tréner Luke Richardson v pondelok novinárom prezradil, že by sa mohol vrátiť do hry v priebehu budúceho týždňa.

Ostro sledovaný center, ktorý sa stal symbolom prestavby tímu a hlavnou tvárou klubu utrpel zranenie 5. januára, keď ho atakoval obranca New Jersey Brendan Smith. O tri dni neskôr sa Bedard podrobil operácii, po ktorej sa jeho rekonvalescencia odhadovala na šesť až osem týždňov. Na ľad sa sám vydal 15. januára. Teraz pokračuje v korčuľovaní a v bezkontaktnom tréningu.

"Veríme, že po uplynutí šiestich týždňov (od operácie) by sa mohol vrátiť. Čo vyjde na budúci týždeň," povedal Richardson. Blackhawks prehrali posledných šesť zápasov a s 31 bodmi v 52 stretnutiach sú najhorším tímom ligy. Začiatkom nového týždňa sa stretnú s Carolinou a potom ich čakajú tri domáce strety proti Philadelphii, Winnipegu a Detroitu.

Viac ako mesiac chýba Bedard na ľade.
Viac ako mesiac chýba Bedard na ľade.Flashscore

Bedard je pod stálym lekárskym dohľadom. "Myslím si, že všetko ide dobre. Je dosť možné, že sa stretnú ešte v priebehu tohto týždňa. Verím, že to bude naposledy. Povedali tiež, že nie je potrebné ďalšie röntgenové vyšetrenie," nadviazal Richardson. "Tak či onak, nejaký čas bude hrať s krytom na tvári. Kým nebude isté, že všetko môže opäť zničiť odrazený puk a podobne," dodal tréner.

Hoci Bedard nenastúpil na ľad od začiatku januára, stále vedie nováčikovské bodovanie s 33 bodmi v 39 štartoch za 15 gólov a 18 asistencií. "Cítim sa dobre a som pripravený, ale chce to čas. Každý, kto bol zranený vám povie, aké je to frustrujúce. Snažím sa byť čo najlepšie pripravený, keď sa vrátim do hry. Žiadne zranenie nie je želané, no musíte sa snažiť byť čo najpozitívnejší," dodal Bedard pred pár dňami.