Chicago sa musí zaobísť bez dvoch opôr. Vypadol Bedard i Foligno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chicago sa musí zaobísť bez dvoch opôr. Vypadol Bedard i Foligno

Tvrdý hit od obrancu Smitha na draftovú jednotku.
Tvrdý hit od obrancu Smitha na draftovú jednotku.Profimedia
Chicago Blackhawks zaradilo v sobotu na listinu zranených hráčov draftovú jednotku Connora Bedarda (18) a jeho skúsenejšieho spoluhráča Nicka Foligna (36). Zranení sú aj Beauvillier, Johnson, Raddysh, Anderson, Athanasiou, Jones a Hall, ktorý vynechá zvyšok sezóny. Vedenie klubu reagovalo na maródku a z Pittsburghu získalo útočníka Rema Pitlicka za výber v 7. kole draftu v roku 2026.

Bedard utrpel zlomeninu čeľuste v piatok po tvrdom hite od obrancu New Jersey Brendana Smitha v polovici prvej tretiny víťazného duelu Devils s Blackhawks (4:2). Foligno išiel okamžite brániť tímovú hviezdu. Za hrubý zákrok proti Smithovi bol potrestaný. V čase 5:04 druhej tretiny sa obaja pustili do seba. Nešťastne si zlomil prst na ľavej ruke.

Osemnásťročná draftová jednotka má v Chicagu za sebou hviezdny štart. Napriek tomu, že sa tímu nedarí, mladík vedie tímové štatistiky v počte gólov (15), asistencií (18), bodov (33), rovnako ako tie medzi nováčikmi profiligy. Vo štvrtok bol menovaný do Zápasu hviezd.

Foligno má na konte 17 bodov (8 gólov a 9 asistencií) v 39 zápasoch vo svojej prvej sezóne v drese Blackhawks. V kariére nazbieral dokopy 542 bodov (223 gólov a 319 asistencií) v 1 120 dueloch v tímoch Ottawa Senators, Columbus Blue Jackets, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins a Chicago.