Nemec prvou hviezdou duelu po góle a asistencii, Fehérváry pri obrate. Zranil sa Bedard

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec prvou hviezdou duelu po góle a asistencii, Fehérváry pri obrate. Zranil sa Bedard
Nemec sa výrazným spôsobom podieľal na triumfe New Jersey.
Nemec sa výrazným spôsobom podieľal na triumfe New Jersey.Profimedia
Zámorská NHL mala v noci na sobotu na programe len tri zápasy, ale bolo sa na čo pozerať. V akcii boli dvaja slovenskí obrancovia, videli sme aj zranenie poslednej draftovej jednotky.

New Jersey - Chicago 4:2

Šimon Nemec odohral 18:14 minút a stal sa prvou hviezdou súboja, keď prv zaznamenal asistenciu, potom gól (druhý v kariére), celkovo tri plusové body a zablokoval tri strely súpera pri triumfe nad Chicagom.

Pre obrancu prvého páru to bol z pohľadu plusiek najlepší duel v NHL, prvý raz v profilige prekonal brankára súpera a zároveň asistoval. Bilancia 1+1 zdobila už iba 21-ročného švédskeho útočníka Alexandra Holtza.  

New Jersey vyhralo piaty zápas z ostatných šiestich, naopak, Chicago ťahalo za kratší koniec jedenásty raz z 13 posledných meraní síl. Horšie pre Blackhawks vyznieva fakt, že sa zranila draftová jednotka roka 2023 Connor Bedard. Generačný talent musel opustiť klzisko po hite od Brendana Smitha ešte v prvej tretine.

Bedard sa do stretnutia nevrátil, pri odchode do šatne si držal sánku, respektíve tvár. O rozsahu zranenia sa zatiaľ viac nevie. Hostia pre zranenie prišli aj o Nicka Foligna.

Washington - Carolina 2:6

Absolútne opačný zápas zažil v noci Martin Fehérváry (20:05 minút a jeden hit). Jeho Capitals viedli 2:0 v 17. minúte, ale to bolo od domácich z pohľadu gólov všetko. Carolina mala hneď troch trojbodových hráčov - Brent Burns (2+1), Andrej Svečnikov (1+2) a Sebastian Aho (0+3).

Hurricanes vyhrali piaty raz po sebe, Capitals prehrali šiestykrát z uplynulých siedmich súbojov. Aj na základe toho si Carolina posilnila štvrté miesto vo Východnej konferencii, zatiaľ čo Washingtonu uchádza vlak do play-off z 11. pozície.

Ďalší výsledok:

Anaheim - Winnipeg 1:3