Druhý viacbodový zápas Nemca, Svečnikov vyrovnal rekord Caroliny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Druhý viacbodový zápas Nemca, Svečnikov vyrovnal rekord Caroliny
Šimon Nemec má za sebou skvelú noc.
Šimon Nemec má za sebou skvelú noc.TASR
Ruský hokejista Andrej Svečnikov v noci na piatok zaznamenal v zámorskej NHL šiesty viacbodový zápas v sérii. Dvadsaťtriročný útočník Caroliny tak vyrovnal métu organizácie Hurricanes, ktorú v sezóne 1979/80 stanovil ešte pod názvom Hartford Whalers Kanaďan Mike Rogers. Posledným hráčom, ktorý ju vyrovnal bol v ročníku 1988/89 Kevin Dineen.

Emotívny moment prežil ruský obranca Dmitrij Orlov, ktorý odohral za Carolinu prvý duel v kariére na ľade Washingtonu ako súper domácich Capitals. Počas úvodnej tretiny mu jeho bývalý zamestnávateľ, ktorého dres obliekal 11 sezón, prichystal video s najdôležitejšími momentmi jeho pôsobenia v Capital One Arene.

Nachádzal sa v ňom prvý gól v profilige, ako aj momentka zo zisku Stanleyho pohára v sezóne 2017/18. Tridsaťdvaročnému bekovi duel vyšiel, zaznamenal v ňom gól a asistenciu a podieľal sa tak na triumfe svojho tímu 6:2. V rovnakom stretnutí dosiahol významný míľnik obranca Capitals John Carlson, ktorý zaknihoval 500. asistenciu. Pridal sa tak k dvojici Alexander Ovečkin (680), Nicklas Bäckström (762).

Kanadský útočník Mason McTavish strelil svoj 30. gól v 120 zápasoch za Anaheim. Pred dvadsaťročným mladíkom dosiahlo na túto métu skôr iba päť hráčov v histórii organizácie Ducks. Najrýchlejšie sa to podarilo Paulovi Kariyovi za 63 stretnutí, nasledujú Bobby Ryan (81), Dustin Penner (92), Ryan Getzlaf (99) a Trevor Zegras (106).

Útočník Chicaga Jason Dickinson sa stal štvrtým hráčom "čiernych jastrabov" za uplynulých 20 rokov, ktorý skóroval vo svojom 400. zápase v NHL. Za predošlé dve dekády sa to podarilo ešte Čechovi Martinovi Havlátovi (2008), Patrickovi Kaneovi (2013) a Tommymu Wingelsovi (2017).

Slovenský obranca Šimon Nemec sa stal tretím obrancom v histórii klubu New Jersey, ktorý zaznamenal v profilige ako tínedžer aspoň dva viacbodové zápasy. Pridal sa tak ku klubovej legende Scottovi Niedermayerovi (6) a Joeovi Cirellovi (2).