Snaží sa zlepšiť ofenzívnu hru. Trochu mi to trvá, priznáva Nemec po dvojbodovom dueli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Snaží sa zlepšiť ofenzívnu hru. Trochu mi to trvá, priznáva Nemec po dvojbodovom dueli

Nemec s oslavným gestom po strelení gólu.
Nemec s oslavným gestom po strelení gólu.Profimedia
Slovenský hokejista Šimon Nemec sa stal tretím obrancom v histórii klubu New Jersey, ktorý zaznamenal v NHL ako tínedžer aspoň dva viacbodové zápasy. Pridal sa tak ku klubovej legende Scottovi Niedermayerovi (6) a Joeovi Cirellovi (2). Devätnásťročný obranca v noci na piatok prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Devils nad Chicagom.

New Jersey - Chicago 4:2

Nemec najprv asistoval pri góle Alexandra Holtza, ktorým Devils v 31. minúte vyrovnali na 1:1. Slovenský obranca výborne zapracoval na modrej čiare, keď zachytil rukou vyhodený puk a dokázal ho poslať Holtzovi, s ktorým si ho vymenili, aby nakoniec bek pripravil o dva roky staršiemu Švédovi gólovú pozíciu.

Následne sa sám postaral o presný zásah na 2:2 v 46. minúte a zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. Pri vyrovnávajúcom presnom zásahu si Nemec vykorčuľoval pri zakladaní útoku až na pravé krídlo a po prihrávke do jazdy dokázal švihom k opačnej tyčke prekonať Arvida Söderbloma.

"Bol to veľmi náročný zápas. Je naozaj dôležité, že sme zvíťazili," uviedol Nemec v rozhovore na ľadovej ploche bezprostredne po skončení duelu. Nemec zaznamenal za 18:14 min na ľade tri plusové body. Celkovo nazbieral v 16 dueloch sedem bodov (2+5) a pri absencii Dougieho Hamiltona sa stal pevnou súčasťou prvej obrany "diablov".

"Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo skórovať a pripísať si aj asistenciu. Je to však tímové víťazstvo a najmä za to som nesmierne rád," povedal v rozhovore pre oficiálny web Devils. Nemec čelil tiež otázke, čo podľa neho najviac zlepšil od začiatku svojho pôsobenia v profilige a celkovo od predsezónneho hlavného kempu:

"Snažím sa zlepšiť moju ofenzívnu hru, trochu mi to trvá. Teraz som však ukázal svoje ofenzívne zručnosti. Niekedy je to náročné, pretože všetci hráči sú v tejto lige zruční. Nie je to ako v AHL, kde sú to možno dve formácie, tu sú to všetky štyri. Je pre mňa skvelé, že tu môžem hrať. Snažím sa hrať svoju hru a neustále sa zlepšovať."

Duel medzi Devils a Blackhawks priniesol veľa nervozity, tvrdú hru oboch mužstiev s niekoľkými šarvátkami a pästnými súbojmi. Celkovo hlavní arbitri rozdali 17 dvojminútových trestov a dovedna až 64 trestných minút. "Ukázali sme, že nevynikáme iba v technických zručnostiach. Vieme hrať aj fyzický hokej, čo je dobrý signál ostatným tímom v lige," dodal Nemec.